Plan for samling på Snorrebakken overlevede i fin stil

Plan for samling på Snorrebakken overlevede i fin stil
Foto: Jens-Erik Larsen
| 21. JAN 2021 • 11:22
Jakob Marschner
Journalist

21. JAN 2021 • 11:22

KOMMUNALT

Den seneste plan for at samle en stor del af kommunens administration på Snorrebakken udenfor Rønne og dernæst gennemføre en større bygningsrokade overlevede onsdagens møde i kommunalbestyrelsens økonomiudvalg.

Planen overlevede endda i fin stil, for kun viceborgmester Morten Riis (EL) gik imod. Dermed står 21 af de 23 medlemmer af kommunalbestyrelsen bag flytteplanen. Riis henviste i økonomiudvalget til, at han ”ønsker at fastholde det eksisterende antal administrative arbejdspladser udenfor Rønne og heller ikke mener, at det er den rigtige prioritering af kommunens midler”.

Af de midler bliver der i første omgang nu sat halvanden million kroner af til rådgivning udefra. De gode råd skal handle om, hvordan man bedst bygger UCC’s tidligere bygninger på Snorrebakken om og dernæst bedst indretter dem til brug for kommunens ansatte.


Det betyder, at bygningerne på Snorrebakken i første omgang bliver arbejdsplads for borgmesteren, kommunens tre personer store direktion og borgmesterens sekretariat. Og for personalet i Byg, Plan og Business Center Bornholm samt de ansatte i Ejendomme og Drift, der i dag arbejder på Tejn Rådhus. Også administrationen i Center for Natur, Miljø og Fritid skal til Snorrebakken.

Senere kan også kommunens Center for Økonomi og Personale blive flyttet til Snorrebakken, men det er endnu ikke afgjort, om det faktisk skal ske, eller om de ansatte her fortsat skal arbejde i Nexø.

Når Ejendomme og Drift er flyttet fra Tejn, flytter hjemmeplejen i Allinge ind, ligesom Bornholms Museum kan komme i gang med at bygge et længe ønsket magasin ved siden af Tejn Rådhus. Museet vil desuden få plads på selve Tejn Rådhus, som hjemmeplejen i Allinge ikke får brug for at udbytte fuldt ud.

At flytte borgmesterkontoret og borgmesterens sekretariat fra Ullasvej vil skabe plads til at samle Center for Børn og Familie på Ullasvej og Helsevej i Rønne. Børn og Familie holder i øjeblikket til på den tidligere Østre Skole, hvor centret dog ikke kan blive.