Særligt fokus på bestemt vælgergruppe
Galeasen Mester danner ramme om tre valgarrangementer rettet mod unge vælgere. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen

VALG | BORNHOLM
7. OKT 2021 • 11:22
Henrik Nielsen
Journalist

Særligt fokus på bestemt vælgergruppe

Foreningen Folkemødet og Tuborgfondet står bag et nyt projekt, der skal give unge vælgere et talerør og en stemme i forbindelse med det forestående kommunalvalg. Projektet Rock the Boat – Vote skal give de unge bedre mulighed for at deltage i den demokratiske samtale.

– Det er en demokratisk opgave at give unge vælgere mulighed for at komme til orde. Valgdeltagelsen blandt unge er markant lavere end øvrige vælgere. Det er vigtigt for Bornholms udvikling, at unge stemmer blive hørt, ligesom det er vigtigt, at unge stemmer, forklarer projektleder Linda Olsen hos Foreningen Folkemødet i en pressemeddelelse.

Med skibet Mester vil projektet lægge til i tre havne, hvor det vil møde unge og lade dem sætte ord på det, der interesserer dem og betyder noget dem. Det foregår tre fredage frem mod valget, og ombord vil være talere, festivalstemning, dj's, quiz og meget mere. Erfaringerne fra disse arrangementer præsenteres over flere omgange for de politiske kandidater ved politiske debatter og begivenheder.

Rock the Boat – Vote er også med, når Foreningen Folkemødet, Tidende og TV 2/Bornholm søndag inviterer til valgarrangementet Bornholmske Stemmer i Aakirkebyhallerne, og samtidig vil projektet være markant til stede på Campus Bornholm.

– Vi er rigtig glade for samarbejdet med Folkemødet om at sætte fokus på kommunalvalget. Både med events og i pauserne mellem timer. Der må godt gå sport i at få stemmeprocenten op og motivere de unge til at deltage i den demokratiske samtale, siger rektor Inge Prip i pressemeddelelsen.

 


Aktiviteter i forbindelse med Rock the Boat – Vote

• 10. oktober: Bornholmske Stemmer i Aakirkebyhallerne klokken 11-17

• 29. oktober: Rock the Boat i Tejn Havn klokken 18-23

• 5. november: Rock the Boat i Nexø Havn klokken 18-23

• 12. november: Paneldebat hos Campus klokken 10-12

• 12. november: Rock the Boat i Rønne Havn klokken 18-23Flere nyheder