Sådan skal Allinges multihus se ud

Sådan skal Allinges multihus se ud
Illustration: Keingart Space Activators
| ABONNENT | 6. MAJ 2021 • 12:14
Jakob Marschner
Journalist
| ABONNENT
6. MAJ 2021 • 12:14

MULTIHUS

Bornholms Idræts- og Kulturcenter (BIKC), den tidligere Nordlandshallen i Allinge, vandt tirsdag lidt mere end et år til at rejse penge fra fonde til det, der er tænkt som et multihus, et foreningshus og en ny daginstitution i én og samme nye bygning. Projektet har fået navnet Nordliv.

Det skete, da børne- og skoleudvalget bekræftede, at regionskommunen vil arbejde sammen med BIKC, i første omgang frem til 1. juni næste år. At kommunen tilkendegiver det nu betyder meget for Nordlivs muligheder for at tiltrække fondsmidler, og derfor kom sagen op.

Planen om én stor bygning som centrum for mange forskellige aktiviteter vil samtidig indebære, at medborgerhuset Kærnehuset i Allinge skal lukke, når det nye hus står klar. En del af tanken bag Nordliv går ud på at samle foreninger og byliv i ét hus med mange formål i stedet for at lade dem ligge spredt.

Kommunen har allerede sat 19,3 millioner kroner af til det nye Allinge Børnehus, der er tænkt ind som en del af Nordliv. Kommunen betalte sidste år også 70.000 kroner og dermed en femtedel af udgiften til det projektforslag, der nu ligger klar.

Som forslaget ligger, vil Nordliv og ikke mindst området omkring bygningen få tre vidt forskellige udseender på tre forskellige tidspunkter af året. Tegningerne viser dels Nordliv, som området omkring bygningen vil se ud under folkemødet, dels i turistsæsonen, dels resten af året.

Bygningen er tænkt til at blive hvid og opført i funkisstil. Indenfor bliver bygningen lys, og trækonstruktioner vil en del steder lede tankerne hen på Domen, der bliver en umiddelbar nabo til bygningen. Tegningerne har tidligere været vist til både Kærenehusets brugere og personale og forældre i Allinge Børnehus, og kommunen fornemmer bred støtte til planerne i Allinge.

Kommunalbestytrelsen vil sidst i maj sandsynligvis bekræfte, at regionskommunen fortsat står bag projektet, så arbejdet med at søge fonde kan gå videre. Det har ikke været muligt at få en kommentar fra børne- og skoleudvalgets formand Morten Riis (EL).