Så mange besøgte Folkemødets første dag

TOPNYHED | ALLINGE | ABONNENT | 16. JUN 2022 • 20:40
TOPNYHED | ALLINGE | ABONNENT
16. JUN 2022 • 20:40

Omkring 26.000 gæster besøgte Folkemødet i Allinge på den første officielle dag, torsdag. Det er tal fra Bornholms Politi, og tallet er lidt lavere end 2019, hvor der om torsdagen var cirka 32.000 gæster. 

Ifølge Bornholms Politi har dagen været stille og rolig og meget tilfredsstillende. 

– Dagen er gået fint. Glade og tilfredse gæster og mennesker. De har hygget sig i det gode vejr. Der har været meget lidt politimæssigt at foretage sig, fortæller Hans Henrik Dam, der er vicepolitiinspektør hos Bornholms Politi.

– Vi er til stede i området det meste af tiden, også hele natten hvor vi tager os af de ting, der måtte være. Formentig noget ordenshåndhælvelse og færdsel, vi har fokus på. Vi håber på, at folk opfører sig ordenligt. 

– Vi har været nok på arbejde, fortæller han grinende men kan ikke fortælle, hvor mange betjente, der har været til stede.  

Han fortæller, at der ikke har været nogle bemærkelsesværdige episoder.  

– Det mest bemærkelsesvæsige har været at fjerne køretøjer, der har været ulovligt parkeret. Vi fjerner bilerne, og så har føreren fået en bøde. 

Hovedscenen blev åbnet torsdag klokken 11, hvor journalist Gertrud Højlund bød velkommen sammen med blandt andre statsministeren og musiker Caroline Henderson. På Hovedscene kunne man også opleve de første af de traditionelle partiledertaler. I dag kunne man høre fra Morten Messerschmidt (DF), Sofie Carsten Nielsen (RV), Mai Villadsen (Ø) og Pernille Vermund (D).

Resten af dagen har budt på mange forskellige events i de mange telte, hvor organisationer har inviteret nysgerrige gæster indenfor til blandt andet talks og debatter.