S ændrer strategi og sætter yngre kandidater ved siden af Thors

S ændrer strategi og sætter yngre kandidater ved siden af Thors
Medlem af kommunalbestyrelsen Maria Fromseier Kjærgaard under sin del af præsentationen af Socialdemokratiets valgprogram mandag i Rønne. Foto: Jakob Marschner
KOMMUNALVALG | BORNHOLM | ABONNENT | 25. OKT 2021 • 18:37
Jakob Marschner
Journalist
KOMMUNALVALG | BORNHOLM | ABONNENT
25. OKT 2021 • 18:37

Tre yngre kandidater var med til at præsentere Socialdemokratiets valgprogram.

Efter klar tilbagegang i tre meningsmålinger i træk havde Socialdemokratiet ændret strategi, da partiet mandag i Rønne præsenterede sine kandidater og sit program til kommunalvalget 16. november.

Tre yngre kandidater og den garvede veteran Claus Larsen-Jensen præsenterede hver sin del af programmet – fordelt efter områder, så alle talte om et emne, som de har stor eller forholdsvis stor viden om.

Det 28-årige medlem af kommunalbestyrelsen Maria Fromseier Kjærgaard talte således om børn og skoler, mens Kasper Flygare og Anne Jensen (begge 48) tog sig af henholdsvis fritid og kultur samt ældrepleje.

Claus Larsen-Jensen præsenterede Socialdemokratiets nye handlingsplan for at tiltrække mere arbejdskraft og flere fastboende og for at skaffe boliger til dem. Først til sidst talte borgmester Thomas Thors om de store muligheder, som han ser, når Bornholm bliver energi-ø, muliggjort af de store investeringer i at fremtidssikre Rønne Havn, som Thomas Thors selv var en nøgleaktør i at gøre i sin tid som havnens bestyrelsesformand.

– Vi blev enige om, at vi jo faktisk dækker hele paletten, når vi kigger rundt blandt de kandidater, som vi har, fortæller en centralt placeret socialdemokrat.

Samtidig talte to af de yngre socialdemokrater ved præsentationen ind i dagsordenen om at skaffe ny arbejdskraft og blive flere på Bornholm.

– Vi vil gerne styrke vores kulturinstitutioner, fordi vi mener, at de beriger og skaber værdi. De kan være med til, at man kommer til at se på Bornholm som en ø, der giver værdi til vores fritid og derved tiltrækker nye borgere, sagde Kasper Flygare.

– Vi bliver flere ældre. Det giver os nogle udfordringer med at have nok arbejdskraft. Vi har et rekrutteringsproblem og vil blandt andet kigge mod det baltiske område, sagde Anne Jensen, selv mangeårig social- og sundhedsassistent.

– Der bliver ansat rigtig mange ufaglærte lige nu. De skal sendes gennem nogle uddannelsesforløb, så vi kan få nogle flere uddannede varme hænder ud. Vi vil også tale med (fagforbundet, red.) FOA, om vi kan indgå et samarbejde, så man får en højere løn for ekstra vagter, som man tager, sagde hun.