Riis advarer: De små børns Bornholm er truet

Riis advarer: De små børns Bornholm er truet
Morten Riis (EL) mener, det kan få konsekvenser for projektet De Små Børns Bornholm, når et flertal sparer på familierådgivning i dagtilbud og ruller planlagte minimumsnormeringer tilbage. Det kan få Egmont Fonden til at sige nej til en forlængelse af projektet, forudser han. Arkivfoto: Berit Hvassum
BØRN | BORNHOLM | ABONNENT | 15. OKT 2021 • 12:26
Henrik Nielsen
Journalist
BØRN | BORNHOLM | ABONNENT
15. OKT 2021 • 12:26

Formanden for børne- og skoleudvalget mener, det kan blive svært at overbevise Egmont Fonden om at fortsætte samarbejdet om De Små Børns Børnholm. Fonden har ingen kommentarer.

Når et flertal i kommunalbestyrelsen sparer på familierådgivning i dagtilbud og ruller planlagte minimumsnormeringer tilbage, kan det få konsekvenser ud over det, politikerne selv beslutter. Det advarede Enhedslistens Morten Riis om, da kommunalbestyrelsen torsdag behandlede budgettet for 2022 endeligt.

Det kan også få konsekvenser for Egmont Fondens lyst til at fortsætte samarbejdet om De Små Børns Bornholm efter de fire år, som den nuværende aftale løber, sagde han, da han, da han som gruppeformand tog ordet.

– I vælger at reducere i familierådgivningen i dagtilbud. Det er rigtig uheldigt, synes jeg. Det er en forebyggende indsats, som også er en del af vores indsats i De Små Børns Bornholm, og jeg tænker, at det også godt kan få konsekvenser for muligheden for at fortsætte De Små Børns Bornholm, sagde Morten Riis i kommunalbestyrelsessalen.

– Det samme er sådan set gældende, når I vælger at rulle de minimumsnormeringer tilbage, der var lagt ind for budgettet næste år.

Dedikerede til opgaven

De Små Børns Bornholm er et fireårigt projekt med mulighed for forlængelse i yderligere fire år. Det er den sidste del, Morten Riis er bekymret for.

– Det er under forudsætning af, at vi viser, at vi er dedikerede til opgaven på Bornholm, og at vi kan vise, at vi har nogle resultater. Hvis vi begynder at skære i vores indsats, tror jeg også, at det bliver sværere over for Egmont Fonden at argumentere for, at vi rent faktisk mener det her alvorligt og gerne vil fortsætte den indsats, lød det fra Morten Riis, som også er formand for børne- og skoleudvalget.

Den forkerte retning

Dagen derpå siger Morten Riis, at det er en bekymring, han har, og han er ikke alene om den, tilføjer han. Direkte adspurgt om har han fået et vink med en vognstang fra Egmont Fonden svarer han:

– Jeg vil nødig lægge dem ord i munden, for jeg vil under alle omstændigheder håbe, at de har lyst til at forsætte samarbejdet, men jeg kan da godt tænke, hvis jeg ser på det fra deres perspektiv, at vi som kommune skulle sætte massivt ind og prioritere det højt.

Set fra hans stol trækker budgetaftalen mellem Socialdemokratiet og Venstre i den forkerte retning.

– Det tror jeg sådan set også, at Egmont Fonden synes, at det gør. Særligt når det er den tidlige indsat og kvalitet i dagtilbud, som er to af de fire spor i De Små Børns Bornholm, siger Morten Riis.

Egmont Fonden har ingen kommentarer.