Restauratør: 'Det lysner gevaldigt'
– Vi er superglade for at kunne åbne, og for at det hele begynder igen at have lidt normalitet i sig, siger Daniel Kruse, som her ses i Det Røde Pakhus i Rønne. Arkivfoto: Berit Hvassum

16. APR 2021 • 11:08 • AF TORBEN • GRATIS

Restauratør: 'Det lysner gevaldigt'

GENÅBNING

– Vi synes, det er dejligt, at det lige pludselig lysner gevaldigt, siger Daniel Kruse, som sammen med Troels Madsen har Det Røde Pakhus og Kaffebaren i Rønne samt Restaurant Molen i Nexø.

Nu må I så fra onsdag også have gæster inden døre, men det har et stykke tid stået klart, at der blev mulighed for udeservering, var det noget, I havde forberedt jer på?

– Nej, det havde vi ikke åbnet for uanset hvad. Det kan vi ikke etablere, vi har ikke pavilloner og så videre. Så det er rigtig dejligt, at vi må få gæsterne inden døre, og vi er rigtig glade for det. Men det er kort varsel, så vi skal lige vænne os til tanken om, at det allerede er på onsdag, det kan lade sig gøre. Så vi har besluttet, at vi åbner Det Røde Pakhus på fredag den 23. april, og den efterfølgende fredag bliver det så Molens tur.

Hvad med Kaffebaren?

– Der skal vi lige finde ud af, hvordan vi kan gøre. Man kan jo kun komme ind med en bordbestilling, så du kan ikke bare komme ind fra gaden. Og dertil er der selvfølgelig coronapasset. Vi kan ikke lige greje Kaffebaren endnu, men det er det mindste af det.

Ud over begejstringen er der, pointerer Daniel Kruse, logistikken at forholde sig til.

– Det er svært for os på Bornholm at få friske varer før på tirsdag, altså dagen inden, det bliver muligt at åbne, og det er også derfor, vi skyder den til fredag. Så er vi sikre på, at vi har de varer, vi skal arbejde med.

Hvad med personale?

– Det er der styr på. Vi har jo næsten kun fast personale og næsten ikke noget sommerpersonale længere.

Hvordan har I klaret de her måneder rent økonomisk?

– Fint nok. I forhold til de omstændigheder, der har været, er det vel okay. Er det fantastisk? Nej, men det kunne også sagtens være værre. Det er lidt svært at sige. Men vi er superglade for at kunne åbne, og for at det hele begynder igen at have lidt normalitet i sig, siger Daniel Kruse.
Bornholms Tidende
Nørregade 11-19
DK-3700 Rønne
CVR Nr: 35244115

Tlf.: 5690 3000
E-mail: Redaktionen

Chefredaktion
Nanna Krogh (konstitueret chefredaktør)
nk@bornholmstidende.dk

Direktion
Kim Eland (adm. direktør)

Webmaster: Webmaster

Kontakt
Kontakt os
Abonnementsbetingelser
Cookie og privatlivspolitikHotline
Har du et tip eller hastende
redaktionelle henvendelser uden
for kontortid er du velkommen til at bruge linket her:Tip avisen.

© Copyright 2021 Bornholms Tidende.