Region Hovedstaden åbner venteliste til coronavaccine
Region HovedstArkivfoto: Berit Hvassum

25. MAR 2021 • 07:58 • AF HENRIK NIELSEN • GRATIS

Region Hovedstaden åbner venteliste til coronavaccine

Fra i dag, torsdag den 25. marts, vil borgere med en invitation til vaccination kunne gå ind på Region Hovedstadens hjemmeside og skrive sig på en venteliste til vaccination. Det fremgår af en pressemeddelelse.

Hvis der bliver enkelte doser vaccine tilovers, vil det enkelte vaccinationscenter udvælge de ældste på dagens venteliste og ringe og bede dem komme til vaccinationscenteret op mod lukketid.

Vacciner er skrøbelige og holder kun kort tid, når et glas er åbnet, og derfor er det også et krav, at borgeren kan transportere sig til vaccinationscenteret inden for maksimalt 30 minutter. Borgerne skal også være opmærksomme på, at de kun er skrevet op for den pågældende dag. Når dagens restvacciner er blevet fordelt, slettes listen.

– Vi har faktisk kun ganske få restvacciner. Det svinger mellem 0 og 25 om dagen for hele regionen, og indtil nu har vi hver aften kørt eventuelle overskydende vacciner ind til det nærmeste akuthospital, som har brugt dem til at vaccinere personer i målgrupperne, fortæller Helene Bliddal Døssing, som er konstitueret vicedirektør ved Region Hovedstadens Akutberedskab med ansvar for regionens vaccinecentre.

– Men nu hvor der er åbnet for andre og mindre skrøbelige målgrupper, vil borgerne have nemmere ved at møde op med kort varsel i centrene og få de overskydende vacciner, tilføjer hun.

Man kan tilmelde sig dagens liste her.
Bornholms Tidende
Nørregade 11-19
DK-3700 Rønne
CVR Nr: 35244115

Tlf.: 5690 3000
E-mail: Redaktionen

Chefredaktion
Nanna Krogh (konstitueret chefredaktør)
nk@bornholmstidende.dk

Direktion
Kim Eland (adm. direktør)

Webmaster: Webmaster

Kontakt
Kontakt os
Abonnementsbetingelser
Cookie og privatlivspolitikHotline
Har du et tip eller hastende
redaktionelle henvendelser uden
for kontortid er du velkommen til at bruge linket her:Tip avisen.

© Copyright 2021 Bornholms Tidende.