Programmet er klar: Billetbooking til årets folkemøde åbner 12. maj klokken 10

Programmet er klar: Billetbooking til årets folkemøde åbner 12. maj klokken 10
Så tæt kommer vi ikke til at sidde i år. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
| 10. MAJ 2021 • 17:23

10. MAJ 2021 • 17:23

FOLKEMØDET

Mandag klokken 17.05 offentliggjorde Folkemødet endelig programmet for scenerne i Allinge.

Og man skal være klar ved tasterne den 12. maj kl. 10.00 hvis man vil sidde med, når Mette Frederiksen åbner det reducerede Folkemøde 2021. For som del af coronatilpasningen af årets Folkemøde, er det påkrævet at booke en personlig billet til et specifikt debatprogram på en af folkemødets scener.

Det skriver Folkemødet i en pressemeddelelse.

Folkemødet livestreamer desuden fra syv ud af 12 scener på folkemødet.dk, ligesom en bred vifte af organisationer laver digitale events fra hele landet, som man også kan følge på folkemødet.dk.

TV 2 News sender partiledertalerne fra Folkemødets hovedscene, ligesom både Lippert’ og News & Co rykker ind på Folkemødets hovedscene og ud til hele Danmark. DR gør også klar til at dække Folkemødet. 

Grøn omstilling, unges trivsel og genstart af kulturlivet

I år er alle Folkemødets scener fællesscener. Klima og grøn omstilling efter corona er omdrejningspunktet for mange arrangører. Fra Danmarks Naturfredningsforening, der debatterer biodiversitet og klimaforandringer, til Nordisk Råds event, der sætter fokus på, hvorvidt vejen ud af krisen er grøn, digital og nordisk.

Unges trivsel under og efter corona har hovedrollen, når blandt andet Lundbeckfonden sætter spot på unges mentale trivsel efter corona, mens en bred vifte af organisationer sætter vidt forskellige perspektiver på samfund og sundhed, for eksempel når Det Etiske Råd debatterer, hvordan man prioriterer i en krisetid. 

Forholdet mellem land og by er i år stort emne på Folkemødet, hvor blandt andet Landbrug & Fødevarer bringer temaet ind i programmet, mens Danske Destinationer sætter spot på de bedste ideer til at kickstarte dansk turisme efter corona.

Folkemødepublikummet kan, efter mere end et års coronabobler, også møde og gå i dialog med landets politiske partier på Folkemødets debatscener.

 


Fakta

  • Folkemødet er 17.-19. juni 2021 og bliver både digitalt og demokrati under åben himmel i Allinge.
  • Folkemødeområdet er indhegnet og opdelt i fire, adskilte sektioner, som hver har 3-4 debatscener med plads til hver ca. 150 siddende publikum under åben himmel. Hovedscenen har egen sektion. Hver sektion har op til 500 siddende publikum udenfor fordelt foran de forskellige scener. Hver sektion har særskilt indgang/udgang, toiletfaciliteter, bar og madboder.
  • Folkemødet åbner for billettilmelding 12. maj kl. 10 på folkemødet.dk. Det foregår efter først-til-mølle. Der er, pga. Covid-19-restriktioner, få billetter. Der er et billetgebyr på 29 kr., når man booker billet. Billetten er personlig og må ikke videregives til andre, da vi bruger kontaktinfo på billetten til evt. smitteopsporing. Man kan kun booke billet til ét debatscenesprogram om dagen. Det er muligt at booke billetter for op til fire personer ad gangen.
  • Man kan skrive sig på venteliste til billetter. Ventelistebilletter bliver frigivet 2. juni 2021.
  • Har man fået billet til en debatscene i Allinge, skal man som publikum senest 1 time før arrangementets start, men gerne 2 timer før, ombytte billet til et armbånd i et af Folkemødets billetkontorer, enten i Rønne Lufthavn eller på Sverigesvej i Allinge. Her skal der forevises billet, ID, coronapas eller negativ test, jf. myndighedernes retningslinjer. 
  • Hver dag tilbyder Folkemødet tre særskilte programblokke - et morgenprogram, et middagsprogram og et aftenprogram med events på 12 scener. Mellem hver programblok er der publikumsskift – og god tid til at rengøre og spritte af inden næste programblok med et nyt publikum under åben himmel. Man må kun booke billet til en programblok om dagen.
  • En bred vifte af organisationer laver digitale events fra hele landet torsdag den 17. juni 2021, som man kan følge på folkemødet.dk. Det gælder eksempelvis IDA, Danske Regioner og Dansk Folkeoplysnings Samråd. Det samlede program for Folkemødet i Allinge med de mange digitale events fra hele landet offentliggøres 2. juni.