Politikerne prøver igen: Halvanden million til kortere ventetid i byggesager
Arkivfoto: Berit Hvassum

BYGGESAGER | BORNHOLM | GRATIS
24. JUN 2021 • 19:01
Jakob Marschner
Journalist

Politikerne prøver igen: Halvanden million til kortere ventetid i byggesager

Både virksomheder og helt almindelige bornholmere har længe skældt ud over lange ventetider på at få en byggesag behandlet på Bornholm. Nu gør kommunen endnu et forsøg ved at tilføre halvanden million kroner ekstra, som kommunekassen kommer til at finansiere.

Det vedtog en enig kommunalbestyrelse på sit møde torsdag aften.

Antallet af byggesager steg med 24 procent fra forrige år til sidste år, blandt andet fordi danskerne fik feriepenge frigivet. Desuden betød coronakrisen, at flere end normalt flyttede fra først og fremmest København til Bornholm.

Med dette års kommunebudget blev der tilført tre ekstra byggesagsmedarbejdere. Det har betydet, at ventetiden på at få en byggesag behandlet er faldet fra i gennemsnit 56 dage til nu 54 dage. Resten af gevinsten er blevet spist af de mange nye byggesager, der er stødt til i samme periode.

– Jeg glæder mig over at kunne tage penge op af kassen, når vi har nogle store problemer og udfordringer. Venstre har også før råbt op om det her problem, men det er ikke altid lykkedes os at få penge sat af, sagde Carsten Scheibye (V).

– De her stillinger må blive permanente. Ellers får vi samme problem igen om få år, sagde gruppeformand Linda Kofoed Persson (DF).

– Jeg er også stærkt bekymret for, hvordan vi kan fastholde det her. For det her jo forhåbentlig en tilbagevendende problematik på grund af en stadig stigende aktivitet på Bornholm, sagde Carsten Scheibye.Flere nyheder