Politi leder på andet døgn efter overfaldsmand: Her er deres teori

Politi leder på andet døgn efter overfaldsmand: Her er deres teori
I jagten på den efterlyste kan Bornholms Politi godt bruge endnu flere henvendelser fra borgere, der måske har kendskab til den efterlystes færden, eller hvis man har set ham. Foto: Jacob Jepsen
POLITI | RØNNE | ABONNENT | 22. SEP 2021 • 15:27
POLITI | RØNNE | ABONNENT
22. SEP 2021 • 15:27

Brian Rønn Nielsen har været efterlyst i lidt over halvandet døgn efter, at han angiveligt har begået det voldsomme knivoverfald mandag eftermiddag på Fabriksvej 20 i Rønne. Selvom politiet ikke kan sige meget om efterforskningen og søgning efter den efterlyste, fortæller efterforskningsleder Henrik Schou, at de nu arbejder med flere scenarier for Brian Rønn Nielsens forsvinden. Mest sandsynligt er det, at Brian Rønn Nielsen får hjælp til gemme sig.

– Vi tror, at han får hjælp til at gemme sig. Det gør vi i og med, at han er i et misbrugsmiljø, og han har et behov for enten stoffer eller alkohol, han skal have hjælp til at få stillet, siger Henrik Schou.

Eftersom tiden er gået, og han endnu ikke er fundet, er politiet også opmærksomme på, at han kan have forladt øen, hvilket er et scenarie de også arbejder med. Det er dog ikke det primære scenarie, som de arbejder med hos Bornholms Politi, da de har begrundet mistanke om andet.

– Vi har det for øje, at han kan være væk fra øen. Men vi arbejder stadig ud fra, at han er på Bornholm, siger Henrik Schou.

Derudover arbejder politiet med en række andre scenarier. Politiet har fået flere henvendelser siden i går, som de handler på. Henrik Schou fortæller, at de har udvidet søgningen i den efterlystes bekendtskabskreds og hans venners bekendtskabskreds. Det kan også være, at den efterlyste er kommet til skade, det er dog et scenarie, der ikke fylder så meget hos Bornholms Politi.

– Det kan også være, at han er kommet til skade, og han ligger i en hjælpeløs tilstand. Vi arbejder også ud fra et scenarie, hvor han kunne have begået selvmord, men det fylder ikke så meget hos os. Vi arbejder primært ud fra det scenarie, at han gemmer sig på fuld tid, siger Henrik Schou, der påpeger at det er en kriminel handling, hvis man holder ham gemt, når han er efterlyst.

35-årige Brian Rønn Nielsen, der menes at have begået knivoverfaldet, bliver beskrevet som almindelig af bygning, cirka 178 centimeter høj og klædt i en mørk jakke og mørke bukser. Ser man den efterlyste, skal man ringe til Bornholms Politi og følge deres instrukser.