Plejehjemsbeboere får i dag tilbud om tredje stik
– Der var kæmpe tilslutning til første og andet stik, så det vil undre mig, hvis ikke de takker ja til det tredje, siger Louise Juel Pedersen, leder af det tværgående sundhedsteam i center for sundhed og forebyggelse i regionskommunen.

SUNDHED | BORNHOLM | GRATIS
9. SEP 2021 • 14:33
Sofie Møller
Journalist

Plejehjemsbeboere får i dag tilbud om tredje stik

Alle øens plejehjemsbeboere fik torsdag en mail i e-boks, hvor de bliver tilbudt at få det tredje vaccinestik. Indsatsen kommer efter Sundhedsstyrelsens melding om et stigende antal nye smittede på plejehjem.

 

Ligesom alle andre steder i landet, går man inden længe i gang med at vaccinere beboere på Bornholms plejecentre med tredje stik.

Torsdag den 9. september fik alle beboere på plejecentrene derfor en mail i deres e-boks, hvor de får tilbuddet om at blive vaccineret tredje gang og information herom. Det fortæller Louise Hjul Pedersen leder af det tværgående sundhedsteam i center for sundhed og forebyggelse i regionskommunen.

Allerede torsdag bliver de første i Region Hovedstaden vaccineret, men for de bornholmske plejehjemsbeboere er det planlagt, at de kan få stikket i løbet af uge 37 og 38. Og denne gang bliver det en smule anderledes, fortæller Louise Hjul Pedersen.

– I vinter og foråret, hvor vi vaccinerede første og anden gang, var det de praktiserende læger, som stod for at vaccinere. Ved tredje stik bliver det i stedet vaccinationscentret, siger hun.

Det kommer dog til at foregå på samme måde, hvor små teams kører ud til plejecentrene, som vaccinerer og observerer, de beboere, der ønsker det.

Kun plejehjemsbeboerne

I første omgang er det kun plejehjembeboerne, der får tilbudt det tredje stik. Louise Hjul Pedersen har ikke fået informationer om, hvorvidt det senere vil blive tilbudt andre grupper.

– Sundhedsstyrelsen anbefaler det netop til den her målgruppe, fordi man ved, at beskyttelsen af vaccinen falder over tid, og det var dem, som blev vaccineret helt i starten. Derudover har man en formodning om, at effekten af vaccinen er nedsat jo ældre, man er. Derfor skal de have tilbuddet nu, så de er godt beskyttet når efterårs- og vintermånederne kommer, forklarer Louise Juel Pedersen.

Hun pointerer, at det selvfølgelig er helt frivilligt, hvorvidt man vil stikkes eller ej, men at hun håber, mange vil tage imod det.

– Det gik rigtig godt i foråret, så vi forventer også, at der er stor tilslutning, og at det også kommer til at gå godt de næste par uger, siger hun.

 


Vaccination af plejehjemsbeboere i Region Hovedstaden

Cirka 170 beboere på plejehjem i Herlev fik torsdag 9. september tilbudt et tredje stik med vaccine mod COVID-19.

Omkring 13.000 beboere på plejehjem i Region Hovedstaden vil blive tilbudt et tredje stik i løbet af september.

Over 200 plejehjem i hovedstadsregionen vil få besøg af et udkørende vaccinationsteam.

På Bornholm går vaccinationscentret i gang med at vaccinere i uge 37.Flere nyheder