Plejecentre gør klar til udendørs og indendørs besøg

Plejecentre gør klar til udendørs og indendørs besøg
Arkivfoto
| 1. JUL 2020 • 15:06
Af:
tommy-kaas

1. JUL 2020 • 15:06
Kommunens Center for Ældre er nu klar til at invitere pårørende på både udendørs og indendørs besøg på plejecentrene. Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

De nye retningslinjer for besøg er besluttet i Sundheds- og Ældreministeriet, og fra torsdag den 2. juli vil kommunens plejecentre være klar til besøgene, "så længe Sundhedsstyrelsens anbefalinger følges", lyder det fra kommunen.

– Det er op til de lokale ledelser af plejecentrene at sikre, at besøg på såvel indendørs som udendørs arealer sker under behørig hensyntagen til Sundhedsstyrelsens anbefalinger, og at besøg gennemføres på en forsvarlig måde, hedder det i pressemeddelelsen fra kommunen.

– Plejecentrene henstiller derfor også til de pårørende, at de følger eventuelle anvisninger fra plejecentrene, og at de er med til at samarbejde om, at Sundhedsstyrelsens retningslinjer for høj hygiejne og adfærd overholdes. Alt sammen for at mindske risikoen for smitteudbrud af corona.

Styrelsen for Patientsikkerhed kan i tilfælde af lokale smitteudbrud påbyde kommunalbestyrelser eller regionsråd midlertidigt at udstede forbud mod – eller restriktioner for – besøg, når det er nødvendigt for at forebygge eller inddæmme udbredelse af corona, lyder det ifølge kommunen i ministeriets udmelding.

– Center for Ældre glæder sig over de nye muligheder for gensyn, som lempelserne giver for beboere og pårørende og sender et stærkt ønske om, at der fortsat passes godt på os selv og vores pårørende, lyder det fra kommunen.