– Jeg kom hertil, fordi jeg havde en drøm at blive selvstændig, og det havde min kone til dels også. Vi havde fået barn nummer tre. Vi følte ikke, at vi brugte København længere. Kun institutioner til børn og lignende. Så tænkte vi, at vi kunne flytte til Bornholm i stedet. Jeg havde et kokkejob i støbeskeen, da jeg er uddannet kok. Efter vi kom herovre, fandt vi ud af, at kokkejobbet ikke holdt. Og min kone gik en helt anden vej end den uddannelse, hun havde tænkt.
– Min ide var, at jeg ville lave et vegansk og vegetarisk take-away, for det var det felt jeg arbejde med i København. Men midt i alt det med den mere alternative måde at lave mad på, faldt jeg over kefir og dens proces. Det var for spændende til ikke at dykke ned i. Der var ikke noget kommercielt marked i Danmark endnu. Derudover så tænkte jeg, at jeg havde lavet mad hele mit liv, og det kunne være, at jeg skulle prøve noget andet. Det blev så starten på NXO Bryggeri, mit bryggeri i Nexø.
Hvad er kefir?
– Det er en gær og bakteriekultur. Det er en fysisk kultur. Det vil sige, at den ser ud af noget, og den føles af noget. Når du putter den ned i noget væske, hvor der er sukker i, spiser den sukkeret og laver det om til noget syre. Det kan være kulsyre, eddikesyre eller naturlige mælkesyrebakterier. Den ændrer også i smagen. Derfor er en kefir-sodavand ikke bare en sodavand, som man kender dem. Kefir giver en mere nuanceret smag.