Overskud hos Almeborg: 'Det er godt gået af medarbejderne'

Overskud hos Almeborg: 'Det er godt gået af medarbejderne'
Michael Almeborg med en af de transportvogne i rustfri stål, som Almeborg blandt andet har produceret til hospitaler i Region Hovedstaden. Arkivfoto: Jacob Jepsen
| ABONNENT | 15. JUN 2021 • 14:45
Holger Larsen
Journalist
| ABONNENT
15. JUN 2021 • 14:45

ERHVERV

– Set i lyset af de udfordringer, vi stod med i foråret 2020, er jeg oven ud lykkelig over, at vi er kommet så godt ud af det og har tjent penge sidste år. Det er godt gået af medarbejderne. Uden deres opbakning og gå-på-mod var det ikke lykkedes så godt.

Det siger Michael Almeborg, ejer af og direktør for maskinfabrikken Ole Almeborg A/S i Hasle, i en kommentar til det netop offentliggjorte regnskab for 2020.

Årets resultat efter skat blev et overskud på 2,5 millioner kroner mod 1,7 millioner kroner året før.

Almeborg har i en årrække haft fuld fart på, men bremsen blev nærmest trampet i bund af coronakrisen, og Michael Almeborg sagde sidste år, at man skulle være glade, hvis man kunne "holde skindet på næsen" i 2020.

Produkter i rustfri stål

Men resultatet blev bedre end frygtet, og Michael Almeborg giver medarbejderne en stor del af æren for, at det er gået så godt:

– Vi sendte nogle af dem hjem på force-majeure. Så kom de tilbage, og vi havde masser at lave, og de knoklede på for at efterkomme de ønsker, vores kunder havde. Det har været en turbulent tid for alle, men vi er kommet godt i mål allesammen. Det er jeg taknemmelig for, siger Michael Almeborg.

Coronakrisen er pudsigt nok også medvirkende til, at haslevirksomheden har klaret sig godt igennem 2020. Covid-19 gjorde nemlig, at der kom meget fokus på hygiejne, og det gav en efterspørgsel på Almeborgs produkter i rustfri stål, som er nemme at rengøre. Det handler for eksempel om transportvogne og rullevogne til hospitaler, fødevareindustrien og medicinalindustrien. Michael Almeborg oplyser, at interessen for de rustfri produkter har holdt sig ind i 2021.

Mangel på råvarer

Ole Almeborgs største kunde er dog fortsat Toyota. Almeborg er underleverandør af let transportmateriel til Toyotas transportmaterielfabrik i Sverige.

– Toyota skruer hele tiden på volumenknappen og har store ambitioner om at sælge mere hvert eneste år, og der ligger vi pænt i slipstrømmen, siger Michael Almeborg.

– Vores udfordringer i dag er, at vi mangler råvarer, og at råvarepriserne stiger. Men der er stor forståelse for det fra kundernes side, fordi udfordringerne er der for alle. Så prisstigninger og længere leveringstider må vi alle lære at leve med, slutter Michael Almeborg.

 


69

Ole Almeborg A/S beskæftigede i 2020 i gennemsnit 57 medarbejdere mod 78 året før.

– Vi er 69 ansatte i dag, så vi er tæt på at være tilbage der, hvor vi var før coronakrisen, siger direktør Michael Almeborg om den aktuelle situation.

Firmaets egenkapital blev ved regnskabsårets afslutning opgjort til 20,5 millioner kroner.