'Vi kommer tættere på malerne, deres miljøer og værker'

'Vi kommer tættere på malerne, deres miljøer og værker'
Høst-museets have. Arkivfoto
| 10. AUG 2020 • 18:25
Af:
torben-oestergaard-moeller

10. AUG 2020 • 18:25
Ole Schramm besøger Oluf Høst Museet tirsdag den 18. august, hvor han vil levere en fortælling i ord og billeder om bornholmermalerne.

Han har holdt foredrag gennem mange år på seniorhøjskoler, i oplysningsforbund, på biblioteker, i lokalhistoriske foreninger og i kirkeligt regi, oplyser Peter Høst, formand for foreningen Oluf Høst Museets Venner, i en pressemeddelelse, som også fortæller, at Bornholm altid har tiltrukket danske malere på grund af det specielle lys og de fantastiske farver, som havet rundt om øen er årsag til.

Christiansø og Bornholm dannede rammerne om modernismens gennembrud i dansk kunst, og denne revolution i kunsten er fortsat en særdeles spændende historie at fortælle om.

Ole Schramm vil fortælle om store navne som Edvard Weie, Karl Isakson, Olaf Rude, Niels Lergaard og naturligvis Oluf Høst, som spiller hovedrollen i denne sammenhæng.

– Vi kommer tættere på malerne, deres miljøer og værker, så vi forstår den fascination, som Bornholm og Christiansø har haft, noterer Peter Høst.