'Okay med en blød start'

'Okay med en blød start'
Børne- og skoleudvalgsformand Morten Riis. Foto: Jens-Erik Larsen
| ABONNENT | 14. APR 2020 • 14:49
Af:
anette-vestergaard
| ABONNENT
14. APR 2020 • 14:49
Formand for børne- og skoleudvalget, Morten Riis (EL), har fuld forståelse for at nogle forældre vælger at vente lidt med at sende deres børn i institution. I Trilobitten i Aakirkeby har en tredjedel af forældrene eksempelvis meldt ud, at deres børn ikke kommer, når dagtilbuddet åbner igen på torsdag.

– Jeg tror, det er udmærket for både for ansatte, forældre og børn, siger Morten Riis.

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) meldte i går ud, at børn med coronasyge i familien alligevel ikke skal komme i skole og dagtilbud.

“Mange har været usikre på, om der er taget de rette forholdsregler, når skolerne og dagtilbud igen åbner“, udtalte Magnus Heunicke i en pressemeddelelse.

Spørgsmålet har lydt: Skal børn møde i dagtilbuddet eller skolen, hvis en i hjemmet er smittet med covid-19?

Det mener Sundhedsstyrelsen godt at de kan. Men i går valgte regeringen altså at give efter for presset fra forældre og medarbejdere, der i de seneste dage har fået politikerne i Aarhus, Odense og Aalborg til at gå imod Sundhedsstyrelsens anbefalinger.

I den udsatte ende

På Bornholm følger man de officielle retningslinjer uanset om de kommer fra Sundhedsstyrelsen eller Sundhedsministeren, siger Morten Riiis.

Han indrømmer dog, at det kan være svært at følge med i disse dage:

– Vi sidder lidt i den udsatte ende lige nu, fordi det er os der skal udmønte retningslinjerne i praksis overfor borgerne. Vi respekterer selvfølgelig, at regeringen skifter kurs ud fra et forsigtighedsprincip, men det er lidt svært at arbejde med de her skiftende udmeldinger, siger han.

Retningslinjen hos de bornholmske myndigheder følger resten af landet: Alle raske børn skal nu af sted i skole og i daginstitution. Medmindre altså at der er coronasmitte i familien.

– Hvis en læge vurderer at der er coronasygdom i familien så kan barnet blive hjemme, siger Morten Riis, der gerne vil være med til at sikre at forældre på Bornholm kan sende deres børn i skole og i daginstitution med ro i sjælen.

Derfor er han også godt tilfreds med at daginstitutionerne kommer tilbage i drift med lidt færre børn end normalt.

– Vi har kigget på kvadratmetertallene og der er plads til alle. Det ville kunne lade sig gøre selvom alle børn kom. Men det er okay med en blød start.