'Jeg har tænkt mig at blive ved, til jeg dør'

'Jeg har tænkt mig at blive ved, til jeg dør'
Bjarne Hansen. Foto: Jacob Jepsen
| ABONNENT | 1. SEP 2020 • 06:49
Af:
mads-westermann
| ABONNENT
1. SEP 2020 • 06:49
DAGENS NAVN: Bjarne "Nu" Hansen er udgiver og redaktør af netmediet Bornholm.nu. Og så er han førder, men han har boet mere end halvdelen af sit liv på Bornholm. Den 4. september fylder han 60 år.

Hvor stammer du fra?

– Jeg stammer fra Nykøbing Sjælland, Odsherreds Hovedstad. Der boede jeg, indtil jeg som 20-årig flyttede til Holbæk. Så var jeg rundt i Danmark et par år, inden jeg flyttede tilbage til Holbæk, hvor jeg boede, indtil jeg flyttede til Bornholm i 1987.

Hvordan gik det til, at du flyttede til Bornholm?

– Efter at have lavet avis og radio i mange år på Holbæk Amts Venstreblad, fik jeg lyst til at prøve kræfter med at lave tv. Der blev slået et fire-dages job op på A-pressens tv-station, TV Bornholm. Det søgte og fik jeg. De første tre måneder pendlede jeg fra Holbæk med natfærgen fra København søndag og hjem igen med færgen torsdag. Jeg kunne godt lide Bornholm. Med fem kommuner, amt, hospital, kaserne og lufthavn var der altid noget at skrive historier om, og så var her smukt og billigt at bo. Jeg faldt til og endte med at flytte herover. Det var i 1987.

Hvordan fik du ideen til Bornholm.nu?

– De første år arbejde jeg som journalist på forskellige medier, blandt andet TV Bornholm, Bornholmeren og TV2/Bornholm. Og da internettet var i sin vorden, arbejdede jeg på DR Bornholm, hvor den daværende redaktør satte mig til at skrive netnyheder til hjemmesiden. I starten troede jeg ikke på ideen, men det passede godt til mit temperament, at det gik stærkt, og at det jeg skrev udkom med det samme. Men DR havde store problemer med teknikken. Hjemmesiden gik hele tiden ned, og det brokkede jeg mig så meget over, at redaktøren sagde: "Hvis du kan gøre det bedre, hvorfor starter du så ikke for dig selv?" Jeg tog ham på ordet og brugte en uddannelsesorlov på at se, hvordan en netavis i Norge fungerede, og så startede jeg Netavisen BornholmDirekte, som senere blev til Bornholm.nu.

Nu fylder du 60 år, hvor lang tid endnu bliver du ved med at udgive Bornholm.nu?

– Jeg har tænkt mig at blive ved, til jeg dør. Jeg er glad hver eneste dag, jeg går på arbejde. Jeg kan ikke forestille mig ikke at lave lokaljournalistik og ikke at udgive noget. Det bliver måske ikke i den nuværende form, for verden og internettet forandrer sig hele tiden, men jeg bliver ved, til jeg stiller skoene.

Hvis du skulle vise en gæst på Bornholm et sted, hvor turisterne ikke kommer, hvor skulle det så være?

– Så skulle det være Kohullet i Almindingen, lige i nærheden af Lilleborg. Det er et sted, hvor der ikke kommer ret mange mennesker. Det er et helt fantastisk smukt område, som de færreste selv vil falde over. Der tager jeg altid besøgende med hen, når vi skal gå tur.

 
 

Bjarne "Nu" Hansen

59 år – fylder 60 år den 4. september

Udlært som journalist i mesterlære på Holbæk Amts Venstreblad

Redaktør og udgiver af netmediet Bornholm.nu

Bor i Rønne med hustruen Jeanette Jönsson, som han har været sammen med i 30 år.

Sammen har de verdens sødeste kat, Tulle.