Ølentusiaster udpeger Årets Bryggeri – Penyllan videre til finalen
"Deres øl koster mange penge, men er hver en øre værd", skriver Danske Ølentusiasters lokalafdeling i Holstebro om bryggeriet Penyllan i Tejn, der er med i opløbet om titlen Årets Bryggeri. Arkivfoto: Klaus Holsting

7. DEC 2020 • 15:21 • AF HENRIK-NIELSEN • GRATIS

Ølentusiaster udpeger Årets Bryggeri – Penyllan videre til finalen

ERHVERV

Med tre indstillinger var bryggeriet Penyllan i Tejn topscorer, da foreningen Danske Ølentusiaster skulle stemme 22 af Danmarks 230 bryggerier videre til finalen om titlen Årets Bryggeri. Bag indstillingerne stod lokalafdelingerne fra Holstebro, Helsingør og Bornholm. Det fremgår af en pressemeddelelse.

– Vi er utrolig glade for og ydmyge over indstillingerne, og det hjælper os til at tro på, at vi har fat i noget, der kan appellere også uden for Bornholm. Specielt efter et år, hvor vi har mistet stort set alt vores internationale eksport på grund af corona, er det dejligt at se, at vores øl er populært i de andre danske landsdele, siger Jessica Andersen fra Penyllan i pressemeddelelsen.

Finaleafstemningen har fundet sted, og vinderen findes i løbet af december. Hvis Penyllan vinder, bliver det første gang i foreningens 22 årige levetid, at det bliver et bornholmsk bryggeri, der løber med prisen.

Utrættelig indsats

Det er andet år i træk, at ølentusiasterne i Holstebro indstiller Penyllan til titlen Årets Bryggeri.

"Det ses mange steder i ølverdenen, at et bryggeri lancerer et nyt brand for at lade øllet derfra fremstå mere eksklusivt end det sædvanlige, faste sortiment. Den tendens tager Penyllan til helt nye højder", hedder det blandt andet i indstillingen fra Holstebro.

Lokalafdelingen i Helsingørs indstiller Penyllan "for deres utrættelige indsats for det fadlagrede øl", og fra de lokale ølentusiaster her på øen lyder det:

"Afdeling Bornholm indstiller Penyllan for deres store engagement i øllets verden. Der er ofte nye, eksperimenterende øl i hanerne. Christian og Jessica har hele året gode arrangementer i bryggeriet og ølbaren med musik og mad".

Penyllan blev i 2015 etableret af Jessica og Christian Andersen. Bryggeriet i Tejn har åbent hver lørdag frem til jul, og lørdag den 12. december fejrer Penyllan indstillingerne med 100 glas gratis juleøl fra klokken 16.

SENESTE NYHEDER

26. JAN 2021 • 14:44 • GRATIS
Tidligere minkavler raser: 'Jeg skammer mig'

MEST LÆSTE BORNHOLM

26. JAN 2021 • 09:54 • GRATIS
Tidligere skole bliver til indendørs minigolfbane
26. JAN 2021 • 14:44 • GRATIS
Tidligere minkavler raser: 'Jeg skammer mig'
Bornholms Tidende
Nørregade 11-19
DK-3700 Rønne
CVR Nr: 35244115

Tlf.: 5690 3000
E-mail: Redaktionen

Chefredaktion
Øjvind Hesselager (chefredaktør)
oh@bornholmstidende.dk

Direktion
Kim Eland (adm. direktør)

Webmaster: Webmaster

Kontakt
Kontakt os
Abonnementsbetingelser
Cookie og privatlivspolitikHotline
Har du et tip eller hastende
redaktionelle henvendelser uden
for kontortid er du velkommen til at bruge linket her:Tip avisen.

© Copyright 2021 Bornholms Tidende.