Nyt kræmmermarked fyldte pænt på den lokale idrætsplads

Nyt kræmmermarked fyldte pænt på den lokale idrætsplads
TURISME | NYKER | ABONNENT | 2. AUG 2021 • 13:00
Af:
Mette Holm Hansen
TURISME | NYKER | ABONNENT
2. AUG 2021 • 13:00

Lange borde, tøj på stativer og interesserede købere. Der er igen liv på Idrætspladsen i Nyker. Byen har fået et kræmmermarked.

– Der er jo en gruppe inde på facebook, der hedder Nyker. Der spurgte jeg, om der var nogen, der kunne tænke sig at være med til at lave et kræmmermarked, og der er jo kommet en del, lyder det fra en tilfreds, Trine Sakså.

Sidste år flyttede hun fra Rønne til Nyker, og det har undret hende, at der ikke er mere gang i området omkring idrætspladsen.

– Nu har jo selv været fodboldspiller helt fra barnsben af i Viking. Og jeg synes, det var lidt mærkeligt, for der har jo altid foregået noget. De har haft nogle branddygtige fodboldspillere, så derfor ringede jeg til formanden for idrætsforeningen, og så må vi se, om der kan komme gang i noget mere, siger Trine Sakså.

Om det bliver til flere kræmmermarkeder i år, er der endnu ikke taget beslutning om. Omkring 100 besøgende var klar fra start af, da de omkring 20 kræmmere åbnede deres boder.

– Der er mange, der spørger, om det er noget, der fortsætter, men lad os nu se.


Trine Sakså, der flyttede fra Rønne til Nyker for et år siden, har taget initiativ til det kræmmermarked, der søndag blev afholdt på idrætspladsen i Nyker. Foto: Berit Hvassum


Mor og datter på jagt – men ikke efter det samme (øverste foto)

Tina og Sissel Fonseca kommer fra Jyllinge og elsker at gå på kræmmermarkeder. Derfor skulle familien, der ferierer på øen, da også lige omkring det på Nyker Stadion.

– Vi er over at besøge mormor og morfar, og så kan vi bare godt lige at gå på kræmmer- og loppemarkeder, mest loppemarkeder, siger mor Tina Fonseca.

– Ja det er rigtig hyggeligt, tilføjer Tinas datter, Sissel Fonseca.

Endnu har de ikke fundet noget af det, de er på jagt efter.

– Jeg går efter hesteting, rideudstyr, fordi jeg rider, siger Sissel Fonseca.

– Og jeg går efter efter byggematerialer. Vi har lige købt sommerhus herover, så nu skal vi til at sætte i stand.