Ny usikkerhed om Skovhjælperne

Ny usikkerhed om Skovhjælperne
Skovhjælpere på arbejde i 2014. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
| ABONNENT | 14. APR 2021 • 12:31
Jakob Marschner
Journalist
| ABONNENT
14. APR 2021 • 12:31

SKOVHJÆLPERNE

Først skulle de udviklingshæmmede fra projektet Skovhjælperne væk fra skoven og i stedet aktiveres i Team Østergade i Rønne i kommunens regi. Efter megen medieomtale blev beslutningen ændret, så skovhjælperne blev på Klippely i Almindingen, men dog arbejdede under kommunen.

Nu kan flere ændringer være på vej. I hvert fald godkendte et flertal i socialudvalget mandag, at man i kommunen "arbejder videre med retningslinjer, som kan understøtte et udvidet samarbejde mellem kommunens tilbud Miljøpedellerne og Skovhjælperne".

Miljøpedellerne og Skovhjælperne arbejder allerede sammen i dag. At det fungerer godt, fik socialudvalget at vide i marts ved et dialogmøde med repræsentanter for kommunens socialpædagoger.

Mandag gik både Venstre og Dansk Folkeparti imod at fortsætte mod et endnu tættere samarbejde mellem de to enheder. Begge partier manglede svar på, hvad de anså for grundlæggende spørgsmål.

– Jeg tror sådan set, at intentionerne er gode, når man taler om et tættere samarbejde mellem Skovhjælperne og Miljøpedellerne. Men jeg kan ikke stemme for det, når jeg ikke kan se noget om, hvad sådan et tættere samarbejde kan eller vil få af konsekvenser for dem, som det drejer sig om. Hvad indebærer det for borgerne, og hvad er der af risici? siger medlem af socialudvalget Carsten Scheibye (V).

– Vi havde en lang snak, om der var et reelt behov for et tættere samarbejde, og hvad det i så fald tog udgangspunkt i: Brugernes behov eller kommunens? siger René Danielsson (DF).

– Vi var så nogle, der mente, at sagen var dårligt belyst, men et flertal mente godt, at man kunne gå videre. Det var ikke som om, der var et ønske om at ændre det eksisterende tilbud synderligt. Man ville bare godt have muligheden.

– Spørgsmålet er bare hvorfor? Er det fordi skovhjælperprojektet ikke lever op til sit formål? Er man presset på ressourcer? Er det fordi man gerne vil skabe et bedre tilbud, eller er det, fordi man gerne vil spare nogle penge? siger René Danielsson.

– Det kunne vi ikke få at vide på mødet. Men jeg glæder mig da til at se, hvad der egentlig er op og ned i den her sag. Hvad der skete på mødet, var, i min verden, noget volapyk, siger han.

Begge partier ønsker desuden svar på, hvilke risici for brugerne der kan være forbundet med et tættere samarbejde.