Ny liste imod vacciner: Hård anklage mod Brostrøm igen i bornholmsk politik

Ny liste imod vacciner: Hård anklage mod Brostrøm igen i bornholmsk politik
Lavere Skatter og Afgifters to kandidater er enige om, at coronavacciner er det rene gift. Arkivfoto: Berit Hvassum
POLITIK | BORNHOLM | ABONNENT | 6. OKT 2021 • 19:00
Jakob Nørmark
Journalist
POLITIK | BORNHOLM | ABONNENT
6. OKT 2021 • 19:00

Lavere Skatter og Afgifter stiller op til kommunalvalget såvel som regionsrådsvalget med to kandidater, der begge bor på Bornholm.

Nummer to på listen er Henrik Andreas Bøggild fra Bølshavn. En læser har gjort Bornholms Tidende opmærksom på, at Bøggild på sin personlige Facebook-side anvender et cover-billede med denne tekst om Sundhedsstyrelsens direktør og vaccinationsprogrammet:

"Brostrøm til skolebørn: tag stikket inden skolestart. SB er en morder og et korrupt møgsvin."

Opslaget er en kopi af et opslag, der allerede har haft stor indflydelse på det bornholmske kommunalvalg. Philip Brandt delte 29. juli budskabet på Facebook, og dagen efter måtte han træde tilbage som Nye Borgerliges spidskandidat efter opfordring fra partiets landsorganisation.

Henrik Andreas Bøggild lagde sit opslag om Brostrøm på Facebook 31. juli. Til Tidende oplyser han, at det var et støtteopslag til Philip Brand. Han fortæller, at han har valgt at stille op til valget for at få en platform, hvorfra har kan dele sine synspunkter om blandt andet farlige coronavacciner, massemediernes manglende fokus på de rigtige problemer og regeringernes skjulte dagsordener.

Spidskandidaten for Lavere Skatter og Afgifter, Martin Tidsvilde, har intet at udsætte på de hårde ord om Søren Brostrøm.

– Vi mener – både Henrik og jeg – at det er ét stort svindelnummer, og at nogen skal stå til ansvar, siger Martin Tidsvilde om covid-19 og Folketingets håndtering af sygdommen.

Hans holdning er, at coronavirussen ikke var farligere for mennesker end influenza. Derimod mistænker Martin Tidsvilde vaccinerne for at være livsfarlige.

– Vaccinerne er det rene gift. Dødssprøjter kalder jeg dem. Jeg tror, at det her allerede er gået rigtig galt, siger han.

Højere dødelighed

Som belæg for sin påstand refererer han blandt andet til de officielle dødsstatistikker. Ud fra Danmarks Statistiks foreløbige dødstal udleder Martin Tidsvilde, at der i 2021 ses en forhøjet dødelighed, som han uden videre dokumentation for årsagssammenhæng kæder sammen med vaccineudrulningen.

Martin Tidsvilde, der er tidligere medlem af Fremskridtspartiet, som han har repræsenteret i byrådet i Brøndby Kommune, er forfatter og har Grundloven som hovedemne i sine bøger. Han er overbevist om, at Folketinget overtrådte Grundloven med epidemilovgivningen, og han finder det påfaldende, at der gik to dage, fra han oplyste myndighederne om, at Grundloven ikke tillader de midlertidige covid-indskrænkninger af frihedsrettighederne, til statsministeren annoncerede en omfattende genåbning af landet.

Modstanden mod corona-restriktionerne og vaccinen er dog ikke så relevant for kandidaturet til kommunalbestyrelsen, pointerer Martin Tidsvilde, selv om han mener, at de bornholmske politikere kunne have håndteret nedlukningerne anderledes.

– Vi havde slet ikke behøve lukke ned, men kunne have ignoreret dem herovre.

Til kommunalvalget er Lavere Skatter og Afgifter gået i valgforbund med Venstre og Nye Borgerlige.

Artiklen er opdateret torsdag klokken 7.40 med oplysninger fra Henrik Andreas Bøggild.