Nu går vaccinationerne i gang: 'Jeg håber virkelig, at beboerne tager imod den'

Nu går vaccinationerne i gang: 'Jeg håber virkelig, at beboerne tager imod den'
Birger Rasmussen håber, at alle beboere på øens plejecentre tager imod coronavaccinen, så besøg fra pårørende kan forgå uden frygt for at give sygdommen videre. Arkivfoto: Berit Hvassum
| ABONNENT | 5. JAN 2021 • 09:27
Af:
henrik-nielsen
| ABONNENT
5. JAN 2021 • 09:27
SUNDHED

– Da jeg hørte det, blev jeg overordentlig glad.

Sådan fortæller formand Birger Rasmussen fra Ældre Sagen Bornholm om sin reaktion, da han hørte, at alle beboere på de lokale plejecentre kan blive vaccineret mod coronavirus i denne uge, hvis de ønsker det.

– Det er rigtig, rigtig godt, at vi kan komme i gang, synes jeg, så vi kan få lukket den flanke. Vi har været heldige indtil nu, og det skulle vi ikke gerne sætte over styr, siger Birger Rasmussen.

Med det mener han, at de lokale plejecentre ikke har været ramt af katastrofale udbrud med dødsfald til følge, sådan som det har været tilfældet andre steder i landet.

– Vi skal helst kunne trække det det sidste stykke og undgå det. Med det der sker rundt omkring, når det sker, så er det bare med at få det overstået. Så jeg håber virkelig, at beboerne tager imod den, siger Birger Rasmussen om vaccinen.

En helt anden karakter

I alt drejer det sig om cirka 440 beboere på plejecentre og plejehjem her på øen, som får tilbuddet om at blive vaccineret. Hvis de tager imod tilbuddet, vil det få betydning for både dem og deres pårørende, fortæller Birger Rasmussen.

– I hvert fald kan de pårørende tage på besøg uden at frygte for, at den pågældende beboer bliver smittet eller i hvert fald bliver syg af en smitte. Det vil give en stor frihed og stor lettelse, siger formanden for Ældre Sagen Bornholm.

Han understreger, at det ikke forholder sig sådan, at han og foreningen tror, at det nu er slut med corona, at det hele bare åbner, og at alt bliver som før lige med det samme.

– Men det vil i hvert fald give en så stor tryghed, at et besøg vil få en helt anden karakter, siger han.

Et kæmpe arbejde

Med vaccination af beboere på plejecentre og plejehjem går en del af lokalsamfundet ind i en ny fase af coronaens tid, og som lokalformand for Ældre Sagen vil Birger Rasmussen gerne give en buket rosende ord til dem, som passer øens ældre.

– Vi er meget taknemmelige på vores medlemmers og vores familiers vegne for, at medarbejderne i ældreplejen og i det hele taget i sundhedssektoren har gjort det her kæmpe, kæmpe arbejde. Det skal de have meget stor ros for, siger Birger Rasmussen, som generelt synes, Bornholm har klaret coronatiden godt.

– Og så håber vi, at de snart sender 40.000 doser herover, så vi kan få det overstået.