Nu er tidsbestilling til coronatest et fast krav
Arkivfoto: Jacob Jepsen

14. NOV 2020 • 20:01
Af: jakob-noermark

Nu er tidsbestilling til coronatest et fast krav

CORONA

I takt med at flere smittes med coronavirussen, har testcentret også fået mere travlt.

Sammenlignet med i oktober testes der nu dobbelt så mange bornholmere. Både mandag og tirsdag blev der foretaget over 600 test, og i sidste uge fik over 3.600 bornholmere svar på covid-19-prøver.

– Vi har godt kunnet mærke, at smittetallet er steget, siger Helle Holm, lederen af Testcenter Bornholm om interessen for at komme til en test.

I en periode har testcentrets personale udvist fleksibilitet og tilladt, at man kunne troppe op på pladsen på Ullasvej i Rønne uden at have bestilt tid. Denne uformelle praksis har på det seneste resulteret i forsinkelser og kødannelse, så nu bliver det et fast krav, at man skal bestille tid.

– Det kan vi bare ikke i øjeblikket, så vi er nødt til at holde os til reglerne, som gælder i hele Region Hovedstaden, forklarer Helle Holm.

Fremover kan man kun blive testet, hvis man har bestilt en tid på coronaprover.dk eller er blevet henvist fra egen læge.

Den stigende efterspørgsel betyder også, at der er opstået et par dages ventetid på at blive testet. Alt er optaget resten af fredag og lørdag, der er blot to ledige tider at få søndag eftermiddag.

I testcenter Bornholms mobile testenhed, der kører rundt på øen, kan man fortsat møde op til podning uden forhåndstilmelding. Det er slet ikke muligt at bestille tid til podebilen, som i næste uge kører til Nexø onsdag og Tejn om fredagen.
 

Offentlige podninger i næste uge

Testcenter Bornholms podebil afvikler to offentlige testeftermiddage i næste uge:

Onsdag den 18. november kl. 12.30-15.30 i Fritidshuset Nexø, Gl. Postvej 27

Fredag den 20. november kl. 13.00-16.00 i Tejn Medborgerhus, Nordre Strandvej 31

 


Flere nyheder