Nu er ni ud af ti coronatilfælde med Delta-variant

Nu er ni ud af ti coronatilfælde med Delta-variant
Arkivfoto
CORONA | DANMARK | 21. JUL 2021 • 14:22
Henrik Nielsen
Journalist
CORONA | DANMARK
21. JUL 2021 • 14:22
Af:
/ritzau/

90,2 procent af de positive coronaprøver, der blev analyseret i sidste uge, var med den mere smitsomme Delta-variant.

Det viser tal fra Statens Serum Institut (SSI).

Delta-varianten blev først registreret i Indien i oktober sidste år, mens det første tilfælde i Danmark blev opdaget i april.

I starten af juni udgjorde varianten under en procent af de positive prøver, men siden har den været på kraftig fremmarch og er nu altdominerende.

Varianten er mere smitsom end Alpha-varianten, der tidligere var kendt som den britiske variant og var dominerende tidligere i år, indtil Delta-varianten tog over.

Det er derfor, at den har kunnet udkonkurrere Alpha-varianten, og nu er den dominerende.

Derfor ses der heller ikke den store spredning af de øvrige varianter, som gennem de seneste måneder har været på myndighedernes radar - herunder den brasilianske, som kun er registreret tre tilfælde af den seneste uge.

Ud over øget smitsomhed vurderes Delta-varianten at føre til alvorligere sygdomsforløb, ligesom at vacciner ikke vurderes at være helt så effektive. De virker dog stadig.

Samlet er der registreret 7527 smittetilfælde med varianten i Danmark.

Delta-varianten er tidligere blevet kaldt den indiske variant, da den først blev set her. Det har Verdenssundhedsorganisationen (WHO) dog droppet.

I stedet henvises der nu til coronavarianter med bogstaver fra det græske alfabet. Det sker for at undgå stigmatisering af bestemte lande.