Nu bliver den en realitet: Ekstra daglig dobbelttur mellem Rønne og Køge
Povl Anker kommer igen i fast rutefart i en periode. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen

20. JAN 2021 • 14:41 • AF TORBEN ØSTERGAARD MØLLER • GRATIS

Nu bliver den en realitet: Ekstra daglig dobbelttur mellem Rønne og Køge

TRANSPORT

Fra lørdag den 23. januar vil Povl Anker sejle en ekstra daglig dobbelttur mellem Rønne og Køge.

Det oplyser en pressemeddelelse fra Transport- og Boligministeriet, som fortsætter:

For at sikre god plads på ruten mellem Rønne og Køge har transportminister Benny Engelbrecht efter dialog med Kontaktrådet aftalt med Molslinjen, at de indsætter en ekstra afgang hurtigst muligt. Beslutningen kommer for at sikre, at der er god plads til de passagerer, der skal til Bornholm, og som på grund af den svenske grænselukning ikke kan bruge Rønne-Ystad ruten.

– Vi har en løbende dialog med de svenske myndigheder, og vi har allerede sikret, at man kan køre gennem Sverige, hvis man har bopæl på Bornholm eller opfylder andre af de undtagelser, der er. Der er dog også danskere, der trods nedlukning har ærinde på Bornholm, og derfor siger jeg også meget tydeligt, at vi selvfølgelig sørger for, at der er god adgang til alle dele af Danmark, siger transportminister Benny Engelbrecht.

Med beslutningen bliver der fra lørdag den 23. januar en ekstra tur med færgen Povl Anker fra Rønne klokken 08.00 og retur fra Køge klokken 15. Samtidig forlænges resten af nødsejlplanen på Rønne-Ystad – hvor der kun er to daglige dobbeltture mod normalt fire – frem til 31. januar, hvor den svenske grænselukning gælder til.

– Lige nu er vi i en meget alvorlig situation, hvor vi skal rejse så lidt som muligt for at undgå spredning af ikke mindst de ekstra smitsomme mutationer. Samtidig skal vi holde transporten i gang og sørger for, at der er mulighed for at holde god afstand i busser, tog og ikke mindst færger, og det sikrer vi nu med den ekstra daglige afgang, siger Benny Engelbrecht.

Alt i alt vil Express 1 frem til 31. januar altså dagligt sejle to dobbeltture mellem Rønne og Ystad, mens Hammershus og Povl Anker begge sejler en dobbelttur mellem Rønne og Køge. Sejlplanen efter den 31. januar afventer en udmelding fra den svenske regering om planen for grænselukningen.

 
Bornholms Tidende
Nørregade 11-19
DK-3700 Rønne
CVR Nr: 35244115

Tlf.: 5690 3000
E-mail: Redaktionen

Chefredaktion
Øjvind Hesselager (chefredaktør)
oh@bornholmstidende.dk

Direktion
Kim Eland (adm. direktør)

Webmaster: Webmaster

Kontakt
Kontakt os
Abonnementsbetingelser
Cookie og privatlivspolitikHotline
Har du et tip eller hastende
redaktionelle henvendelser uden
for kontortid er du velkommen til at bruge linket her:Tip avisen.

© Copyright 2021 Bornholms Tidende.