Nu bliver beboere på plejecentrene vaccineret
Sundhedschef Karina Nørby glæder sig over, at man allerede tirsdag kommer i gang med vaccinationerne på de bornholmske plejecentre. Arkivfoto: Jakob Nørmark

4. JAN 2021 • 10:01 • AF HOLGER-LARSEN • GRATIS

Nu bliver beboere på plejecentrene vaccineret

SUNDHED

De cirka 440 beboere på de bornholmske plejecentre bliver allerede tirsdag og onsdag i denne uge vaccineret mod corona/covid-19-virus – hvis de ønsker det.

Karina Nørby, sundhedschef i Bornholms Regionskommune, havde ud fra den oprindelige plan, hvor Bornholm lå sidst på listen, ventet, at disse vaccinationer først blev en mulighed midt i januar.

– Det er glædeligt, at vi allerede her i første uge af januar kan få alle vores ældre borgere på plejecentrene vaccineret. Det er absolut et skridt i den rigtige retning. Vi og vores plejecentre har i tæt samarbejde med Bornholms Hospital og de praktiserende læger allerede imellem jul og nytår lagt en praktisk plan for vaccinationerne, så vi er klar til at rykke på opgaven, lige så snart vaccinerne lander på Bornholm, siger Karina Nørby.

Mange er involveret

Det er en større logistisk opgave, der involverer mange mennesker.

Vaccinens holdbarhed er meget lav, så den skal gives næsten lige efter, at den kommer til Bornholm. Bornholms Hospital står for at modtage vaccinerne og få dem ud på plejecentrene, øens praktiserende læger foretager selve vaccinationerne, og plejecentrenes medarbejdere sørger for at holde snor i hele logistikken og for at tage sig af beboerne før, under og efter vaccinationerne.

– Der har vi en fordel i at være så tæt sammen på Bornholm, så det skal vi nok klare, siger Karina Nørby.

Først på Snorrebakken

Beboerne på Plejecenter Snorrebakken i Rønne er de første, der vil blive vaccineret. Det sker tirsdag klokken 9. Resten af dagen vil beboere på plejecentrene Nylars, Lunden og Plejehjemmet Toftegården ligeledes blive vaccineret.

Dagen efter, onsdag 6. januar, er det beboere på plejecentrene Aabo, Nørremøllecentret, Klippebo og rehabiliteringscentret Sønderbo, som vil blive vaccineret. Sundheds- og plejepersonale, der er på arbejde på plejecentrene tirsdag og onsdag, vil også få tilbud om at blive vaccineret. Kommunens øvrige sundheds- og plejepersonale vil blive tilbudt vaccinen senere. Hvornår det bliver vides endnu ikke.

Særligt udsatte borgere

De første borgere i kategorien sårbare borgere/patienter på Bornholm vil også modtage en invitation til vaccination i løbet af de kommende dage. Det kan for eksempel være udvalgte dialyse-, hjerte- eller kræftpatienter over 65 år, oplyser kommunen.

Disse borgere bliver individuelt udvalgt til vaccination på baggrund af en lægefaglig vurdering, og den nuværende viden om covid-19 set i forhold til deres øvrige helbredstilstand. Der er tale om de første 50 bornholmske borgere, som vil modtage vaccineinvitationen i deres e-boks de kommende dage. Her vil det også fremgå, hvordan man booker tid til vaccinationen, som på nuværende tidspunkt vil foregå på Bornholms Hospital.

Jazzklub ønsker hjælp til koncerter
23. JAN 2021 • 06:00 • GRATIS

Jazzklub ønsker hjælp til koncerter

Bornholms Tidende
Nørregade 11-19
DK-3700 Rønne
CVR Nr: 35244115

Tlf.: 5690 3000
E-mail: Redaktionen

Chefredaktion
Øjvind Hesselager (chefredaktør)
oh@bornholmstidende.dk

Direktion
Kim Eland (adm. direktør)

Webmaster: Webmaster

Kontakt
Kontakt os
Abonnementsbetingelser
Cookie og privatlivspolitikHotline
Har du et tip eller hastende
redaktionelle henvendelser uden
for kontortid er du velkommen til at bruge linket her:Tip avisen.

© Copyright 2021 Bornholms Tidende.