Nøglepolitiker var fraværende: 'Vi har stadig et godt samarbejde med dem'

Nøglepolitiker var fraværende: 'Vi har stadig et godt samarbejde med dem'
Bjarne Hartung Kirkegaard har været en del af flertallet bag Thomas Thors og Winni Grosbøll, hvilket indbragte ham formandsposten i social- og sundhedsudvalget. I nogle sager har han taget parti med den blå side af byrådssalen, for eksempel i debatten om spærretiden, som han argumenterede imod (billedet) i august. Arkivfoto: Berit Hvassum
KOMMUNALVALG | BORNHOLM | ABONNENT | 14. SEP 2021 • 11:37
Jakob Nørmark
Journalist
KOMMUNALVALG | BORNHOLM | ABONNENT
14. SEP 2021 • 11:37

I den seneste meningsmåling står Kristendemokraterne til at blive tungen på den berømte vægtskål – kommunalbestyrelsens 12.-mandat, der kan tippe magten fra den ene blok til den anden. Spidskandidat Bjarne Hartung Kirkegaard, der sammen med Alternativet også indtog en nøgleposition for fire år siden, kan blive en ombejlet herre på valgnatten, og derfor var han naturligt nok inviteret med til det borgerlige planlægningsmøde i Nexø mandag aften. Men midterpartiet takkede hurtigt nej.

I afslaget til Søren Schow skrev Bjarne Hartung Kirkegaard dette:

"Nu lader vi vælgerne tale og ser frem til en spændende valgaften. Og så ta’r vi den derfra".

Hvad skal man lægge i, at Kristendemokraterne ikke deltog i mødet?

– Det ved jeg sådan set ikke, siger aftenens vært, Søren Schow til Bornholms Tidende.

– Det er rigtigt nok, at de havde fået invitationen, og det havde Radikale Venstre også. Det lægger vi ikke så meget vægt på, for vi har stadig et godt samarbejde med dem, så det er der ikke noget problem i, siger Søren Schow.

Fraværet er interessant at notere sig, når man tænker på den seneste meningsmåling, hvor Kristendemokraternes mandat er nødvendigt, for at I kan tælle til 12.

– De har jo indgået valgforbund med De Radikale og De Konservative, så jeg går ud fra, at deres interesseområder afspejler sig i de andres. Det kan vi støtte os lidt op af, siger Søren Schow.

I den seneste meningsmåling ligger Kristendemokraterne til 5,0 procent og et enkelt mandat.