Naturstyrelsens ansatte vender langsomt tilbage til kontoret: 'Vi glæder os'

Naturstyrelsens ansatte vender langsomt tilbage til kontoret: 'Vi glæder os'
Søren Friese. Foto: Jens-Erik Larsen
| 28. MAJ 2021 • 08:17

28. MAJ 2021 • 08:17

GENÅBNING

De offentligt ansatte kan nu langsomt begynde at vende tilbage til arbejdspladserne. Det vækker glæde hos Naturstyrelsen Bornholm, hvor halvdelen af de 16 medarbejdere har været hjemsendt siden 12. marts 2020; kun afbrudt af en kort genåbingsperiode henover sommer og sensommer.

I slutningen af september 2020 blev funktionærerne hjemsendt igen, og det betyder, at denne medarbejdergruppe har arbejdet hjemmefra i næsten et år sammenlagt.

Midt i april offentliggjorde regeringen og aftalepartierne en genåbningsplan, som for første gang gav de offentligt ansatte en pejling på, hvornår de kunne vende tilbage til et almindeligt arbejdsliv.

For Naturstyrelsens vedkommende startede genåbningen i fredags.

– Vi følger retningslinjerne, som siger, at 20 procent af de ansatte må være på arbejde. Den regel gælder indtil midten af juni, siger Søren Friese, skovrider og chef på Naturstyrelsen Bornholm.

Styrelsen har 16 ansatte, men det er kun funktionærerne, der har været hjemsendt. Murere og skovfolk – otte ansatte i alt – kom hurtigt tilbage i arbejde igen.

Alle tilbage midt i juni

På Naturstyrelsens kontor i Ekkodalen har man organiseret det sådan, at de ansatte må møde ind på kontoret på Rømersminde én dag om ugen.

Om godt to uger er det helt slut med at regne i procenter. Den 14. juni må alle medarbejderne vende tilbage til kontoret, og det ser de ansatte frem til, fortæller Søren Friese.

– Jeg har aldrig holdt så mange skype-møder før, det har været væg-til-væg. Og det har fungeret fint nok, men der mangler jo noget. Så vi glæder os til at vende tilbage til de vante rammer.