Natur Bornholm lancerer videnskabelig klub for nysgerrige børn og unge
Natur Bornholm er klar til at lancere et nyt videnskabeligt klubtilbud til børn og unge med hjælp fra Villum Fonden. Arkivfoto: Berit Hvassum

25. MAR 2021 • 12:12 • AF HENRIK NIELSEN • GRATIS

Natur Bornholm lancerer videnskabelig klub for nysgerrige børn og unge

AKTIVITET

Et positivt tilsagn fra Villum Fonden betyder, at Natur Bornholm i Aakirkeby er klar til at præsentere et nyt klubtilbud, der imødekommer børn og unges nysgerrighed og interesse for naturen og geologien. Det nye tilbud hedder Natur Bornholms Science Klub og er altså en videnskabsklub. Det fremgår af en pressemeddelelse.

Med klubben ønsker Natur Bornholm at etablere et aktivitetstilbud, som specifikt imødekommer børn og unge i aldersgruppen 10-15 år for at fastholde og skærpe deres interesse for natur og geologi gennem aktiviteter og eksperimenter.

Det faglige afsæt for indsatsen er det videnspædagogiske aktivitetscenters 20-årige virke som formidler af Bornholms særlige natur, dyreliv, geologi og naturhistorie.

Ifølge pressemeddelelsen giver de varierede naturtyper, landskaber og geologiske særpræg science-klubben en unik placering til at introducere forskellige naturvidenskabelige emner og discipliner. De mulige aktiviteter vil spænde bredt med blandt andet afprøvning af videnskabelige feltmetoder og udstyr til måling af luft- og vandkvalitet samt registrering af dyreliv.

I et større perspektiv fungerer klubben ifølge Natur Bornholm som en platform for grøn dannelse og stimulering af en bæredygtig børne- og ungdomskultur på Bornholm.

Klubben gennemføres som projekt med fondsstøtte til og med december 2023. En vigtig målsætning for projektet er at øge børn og unges empati og bevidsthed om klima, natur og bæredygtighed samt bidrage til positive ændringer i holdning og adfærd i hverdagen.

Derefter skal den fortsætte som et fast løbende tilbud gennem medlemskab og abonnement til Natur Bornholms støtteforening på linje med den eksisterende Naturklub for mindre børn.
Bornholms Tidende
Nørregade 11-19
DK-3700 Rønne
CVR Nr: 35244115

Tlf.: 5690 3000
E-mail: Redaktionen

Chefredaktion
Nanna Krogh (konstitueret chefredaktør)
nk@bornholmstidende.dk

Direktion
Kim Eland (adm. direktør)

Webmaster: Webmaster

Kontakt
Kontakt os
Abonnementsbetingelser
Cookie og privatlivspolitikHotline
Har du et tip eller hastende
redaktionelle henvendelser uden
for kontortid er du velkommen til at bruge linket her:Tip avisen.

© Copyright 2021 Bornholms Tidende.