Næsten 800 har skrevet under på skuffet havvind-gruppes opråb til Dan Jørgensen
Det er dette område 8-10 kilometer fra Bornholms sydkyst, som staten har reserveret til havvind, men ikke vil overdrage til det bornholmske projekt. Grafik: Dorthe Andersen

| GRATIS
30. OKT 2020 • 21:49
Af: jakob-noermark

Næsten 800 har skrevet under på skuffet havvind-gruppes opråb til Dan Jørgensen

Over 400 personer skrev under inden for et døgn, efter at initiativgruppen bag Bornholms Havvind i lørdags indledte en underskriftsindsamling mod Dan Jørgensen og hans ministeriums beslutning om ikke at ophæve den statslige reservation af det areal, hvor initiativgruppen ønsker at bygge en lokal, borgerejet havvindmøllepark.

I skrivende stund fredag aften har 793 personer skrevet under på et brev direkte henvendt til klima-, energi- og forsyningsministeren, som har beslutningskompetencen til at ophæve den statslige reservation:

"Kære Dan Jørgensen.

Tøv ikke! Danmark har brug for hurtig og konkret klimahandling. En gruppe borgere og virksomheder på Bornholm står klar til at tage ansvar og handle nu og etablere en folkeejet kystnær havvindmøllepark på Rønnebakke klar til drift allerede i år 2025; området Rønnebakke er ikke i spil til de havvindsprojekter, Staten planlægger at udbyde, så derfor har du muligheden for at få sat ekstra skub på den grønne omstilling lige nu og det endda med befolkningen med ombord. Så ophæv arealreservationen på Rønnebakke! Gør det nu!

Med venlig hilsen, 

Alle os, der ønsker en demokratisk og folkeligt forankret grøn omstilling NU!"

Kystnær park

Havvindmølleparken vil Bornholms Havvind opføre på Rønnebakke 8-10 kilometer syd for Arnager og Sose. Med den afstand fra kysten vil en havvindmøllepark regnes for at være kystnær. I den nationale planlægning har regeringen prioriteret at opføre havvindmølleparker mindst 20 kilometer fra kysten, men statens egne reservationer til kystnære havvindmølleparker er endnu ikke annulleret, selv om strategien har ændret sig.

Og i sidste uge meddelte Dan Jørgensen, at han af flere grunde vil holde fast i den statslige reservation.

Initiativgruppen bag Bornholms Havvind er langt i planlægningen af en havvindmøllepark på 100 megawatt, der fra 2025 kan forsyne Bornholm med grøn og bæredygtig strøm. Gruppen har som mål, at parken skal være 100% lokalt og folkeejet, og den har opbakning fra regionskommunen, Bornholms Energi og Forsyning, Danmarks Naturfredningsforenings bornholmske afdeling og flere andre aktører.

Internetindsamlingen af underskrifter foregår på skrivunder.net og kan findes her.

Rubrikannoncer

Med flere tusinde besøgende hver dag, vil din rubrikannonce her være et godt sted at få dit budskab ud.


Indryk rubrikannonce

Flere nyheder