Næsten 1.000 har på to dage fået første vaccinedosis

Næsten 1.000 har på to dage fået første vaccinedosis
Foto: Berit Hvassum
| 11. APR 2021 • 17:37
Jakob Nørmark
Journalist

11. APR 2021 • 17:37

COVID-19

På Bornholm er der registreret fire corona-tilfælde inden for den seneste uge. Det svarer til et incidenstal på 10,1 smittede per 100.000 indbyggere i de seneste syv dage, og kun fem andre økommuner har lavere smittetal.

To af de positive prøver blev tilføjet i søndagens opdatering fra Statens Serum Institut, og begge disse test blev foretaget i fredags. Udbredelsen af covid-19 på Bornholm har længe været på et så lavt niveau, at man faktisk skal helt tilbage til 20. februar for at finde en dato, hvor mere end en enkelt person er testet positiv i en PCR-test.

Hvis det lyder underligt i betragtning, at der i begyndelsen af marts var snak om stigende smittetal, skyldes det, at statistikken er blevet renset for positive lyntest. Sandsynligvis var de fleste af positive lyntestsvar fra marts falsk positive. Mange prøveresultater er i hvert fald ikke blevet bekræftet af en PCR-test.

I alt er der bekræftet 581 smittede med bornholmsk adresse i løbet af hele pandemien.

Mere end hver femte

Kigger man på vaccinationer, udmærker landsdelen sig også i statistikken. 21,8 procent af bornholmere har påbegyndt vaccinationen mod covid-19 og har modtaget mindst én dosis.

Det er den næststørste andel ud af landets 98 kommuner, og de seneste dage er det gået meget stærkt. Fredag og lørdag modtog i alt 978 bornholmere deres første indsprøjtning.

8,8 procent af bornholmerne er færdigvaccineret.