Når købmanden bliver sendt udenfor

Når købmanden bliver sendt udenfor
Købmand Susanne Wridt er glad for igen at kunne holde blomstermarked. Foto: Jens-Erik Larsen
| ABONNENT | 9. MAJ 2021 • 09:30
Holger Larsen
Journalist
| ABONNENT
9. MAJ 2021 • 09:30

– Vi er blevet smidt ud af teltet, for der må kun være 25, griner Meny-købmand Susanne Wridt, der lørdag tager en "slapper" i solen ved Rønne Vandrerhjem på Galløkken.

Her er Meny efter sidste års coronapause tilbage med det store telt og tre dages blomstermarked, og en glad Susanne Wridt kan konstatere, at kunderne har fundet tilbage til det traditionelle marked, som holdes hvert år i weekenden, hvor det er Mors Dag (anden søndag i maj).

Lørdag sidst på formiddagen er der så mange besøgende, at købmanden har måttet vige pladsen inde i teltet. Svend Aage Olsen, der er en af hjælperne, står ved indgangen og sørger for, at antallet af personer inde i teltet ikke overstiger de tilladte 25. Ind i mellem er der nogle, der lige må vente et øjeblik udenfor teltet, inden de kan blive lukket ind.

Susanne Wridt glæder sig over, at kunderne tager coronareglerne med sindsro. Mundbind og afstand er blevet ren rutine.

En stille start

Markedet startede stille fredag, men lørdag blev der travlt, og forventningerne er en god weekend. Dog er der ikke ambitioner om, at salget når "før corona-højder".

– Jeg er godt tilfreds. Jeg har heller ikke bestilt så mange blomster hjem som normalt. Det er også en udfordring at få fat i mange ting, fordi gartnerier har været ramt af coronaen, og der er også planter og blomster, som vi normalt får sydfra, som vi ikke kan få i år, siger Susanne Wridt.

Mors Dag-gaven er selvfølgelig en typisk blomst, som kunderne efterspørger. Blandt de populære blomster netop nu nævner Susanne Wridt tvillingeblomster, bacopa og millionbells.

– Det handler meget om, hvad folk har læst om i ugebladene, siger hun.

Tæt på 30 år

Susanne Wridt mener, at blomstermarkedet nok har eksisteret i tæt på 30 år – først i Gartnervangen (ved den nuværende Rema 1000) og i de senere år på Galløkken.

– Jeg har været med i blomstermarkedet i alle årene. Vi holder det mest for hyggens skyld, for at møde kunderne og have tid til at tale med dem, siger Susanne Wridt, der glæder sig over at have familien til at hjælpe med markedet.

– Og så er vi heldige med vejret. Det er også godt, at det ser ud til at blive til varmere vejr uden nattefrost, for så tør kunderne godt købe blomster til udplantning.

Blomstermarkedet fortsætter i dag søndag indtil klokken 14.