Myndigheder sikrer kapacitet til mere end 400.000 test om dagen

Myndigheder sikrer kapacitet til mere end 400.000 test om dagen
For næste uge vil der være i alt 209 faste testcentre fordelt over hele landet, hvoraf 108 tilbyder PCR-test og 101 hurtigtest. Arkivfoto: Berit Hvassum/Bornholms Tidende.
| 28. FEB 2021 • 12:47
Af:
Ritzau

28. FEB 2021 • 12:47

Når dele af samfundet genåbner fra mandag, vil der kunne blive foretaget mere end 400.000 daglige test for coronavirus.

Det er en markant styrkelse af den hidtidige testkapacitet og skal være med til at sikre, at det bliver endnu nemmere at blive testet for corona.

Det oplyser Styrelsen for Forsyningssikkerhed i en pressemeddelelse.

Muligheden for at foretage mere end 400.000 coronatest om dagen er fordelt på både PCR- og hurtigtest.

For næste uge vil der være i alt 209 faste testcentre fordelt over hele landet, hvoraf 108 tilbyder PCR-test og 101 hurtigtest.

I den kommende tid vil der være mulighed for at etablere flere nye teststeder, og fra næste uge vil der blive taget nye og mere skånsomme næsetest i brug over hele landet.

Tiltagene sker i et samarbejde mellem det offentlige og det private. Det oplyser Lisbet Zilmer-Johns, der er direktør for Styrelsen for Forsyningssikkerhed.

- Der har været fokus på, at det bliver nemmere at komme til et teststed.

- Der bliver talt om et fintmasket net af teststeder, og der har vi fra styrelsens side haft et tæt samarbejde med regioner, kommuner og private leverandører, således at man lokalt ved, hvor folk gerne vil lade sig teste, og hvor der er behov for, at folk lader sig teste, siger Lisbet Zilmer-Johns.

Hun fortæller desuden, at der i øjeblikket er særlig fokus på de landsdele, hvor skolerne kan begynde at åbne fra starten af næste uge.

Fra mandag får eleverne i grundskolens afgangsklasser i Nord- og Vestjylland mulighed for at vende tilbage til den fysiske undervisning.

På Bornholm bliver der åbnet helt for alle grundskolens elever.

Det sker med en kraftig opfordring fra regeringen til, at elever fra 12 år og op lader sig teste for coronavirus to gange om ugen.

Ifølge Styrelsen for Forsyningssikkerhed bliver det i grundskolen kommunernes opgave at foretage test af elever fra 12 år samt lærere og andet personale.