Museum har fået gave fra bombehus

Museum har fået gave fra bombehus
Bornholms Museum har fået sølvtøj og legitimationskort fra familien Holms bombehus i Rønne. Foto: Jakob Seerup
| 19. APR 2021 • 14:25
Henrik Nielsen
Journalist

19. APR 2021 • 14:25

HISTORIE

Bornholms Museum har modtaget en gave fra Familien Holms hus i Damgade i Rønne. Mandag kom søstrene Lilian Holm og Britta Diedrichsen forbi museet med gaven, fremgår det at en pressemeddelelse.

Søstrene har arvet dokumenter og sølvtøj fra familien Holms hus i Damgade, der blev ramt af en sovjetisk bombe den 7. maj 1945. Sølvtøjet og J.P. Holms legitimationskort er allerede lagt i en montre i museets nye udstilling om bombardementerne og den sovjetiske besættelse, som bliver åbnet for museets gæster på onsdag.

Lilian Holm og Britta Diedrichsens far, Carl Holm, døde i oktober sidste år. Han var søn af Janus Peter og Ella Munch Holm, der blev dræbt ved bombenedslaget. Selv var han i Allinge den dag, så han overlevede. Siden 1951 har han boet med sin familie i Sønderjylland.



Familien Holms hus i Damgade i Rønne blev ramt en sovjetisk bombe den 7. maj 1945. Foto: Svend Parksø, Bornholms Museums samling

– Vi har været i kontakt med familien i nogen tid, og vi er så glade for, at disse helt særlige genstande kunne komme med i udstillingen op til vores genåbning. Det var meget rørende at lægge sølvbestikket på plads i udstillingen i vores genskabte scenografi af det bombede Rønne. At forestille sig, hvordan de skeer og gafler blev reddet ud af ruinerne og sidenhen blev i familien, det er noget helt specielt, siger museumsinspektør Jakob Seerup i pressemeddelelsen.