Muligt medborgerhus skiller vandene

Muligt medborgerhus skiller vandene
Borgermøde om områdefornyelse i Aakirkeby. Foto: Jens-Erik Larsen
| ABONNENT | 11. MAJ 2021 • 22:03
Emilie Jensen
Journalist
| ABONNENT
11. MAJ 2021 • 22:03

OMRÅDEFORNYELSE

Aakirkeby

– Jeg havde forventet, at dobbelt så mange ville deltage, lyder det fra en af arrangørerne til aftenens borgermøde i Aakirkeby, Mugen Adler.

Hun er projektleder og landskabsarkitekt i kommunens planafdeling og har været med til at lægge nogle af de hidtidige planer for Aakirkebys områdefornyelse. Og det er de planer, borgerne tirsdag aften er mødt op for at høre i Aakirkeby Hallerne.

Og når Mugen Adler siger, at hun havde forventet at flere ville komme, er det ikke med henblik på det fyldte lokale, for her er ikke plads til flere, men med henblik på den onlinedeltagelse, som også var muligt på aftenens møde.

– Der plejer jo at deltage 80 til andre borgermøder, men her er knap tyve mødt op fysisk og cirka det samme antal følger også med hjemmefra, siger hun.

Det gamle blev nedlagt

En af de fremmødte er Heidi Bæk, der er nabo til byens gamle brandstation. Planerne for netop den bygning er en af hovedårsagerne til, at hun er mødt op.

– Man taler om at lave et medborgerhus i den gamle brandstation, siger hun med en undren i stemmen.

– Sådan et havde man også for nogle år tilbage (et andet sted i byen, red.), og det blev ikke brugt. Derfor undrer det mig lidt, at man nu snakker om at få noget lignende igen, siger Heidi Bæk.

Er det planer, der bekymrer dig?

– Jeg kan godt være bange for, at det bliver et sted, som kun bliver brugt i weekenderne og om sommeren til fest og arrangementer, siger hun og antyder den mulige støj, der kunne komme i forbindelse herme.

– Men det undrer mig mest, at man vil bruge penge på det, nu det tidligere kontakthus blev nedlagt.


Heidi Bæk er nabo til den gamle brandstation, der nu er planer om at lave til medborgerhus. – Det undrer mig mest, at man vil bruge penge på det, nu det tidligere kontakthus blev nedlagt, siger hun. Foto: Jens-Erik Larsen

Et godt samlingspunkt

Kun få pladser fra Heidi Bæk sidder formand for Aakirkeby Borgerforening, Ronald Kofoed-Rasmussen. Men trods den korte afstand mellem de to fremmødte er holdingen en nogen anden.

– Vi har talt om et medborgerhus i mange år, og jeg tror, at det vil kunne involvere flere borgere i byen, siger han.

De nuværende planer er, at man undersøger om den gamle brandstation, Vandtårnet og Badeanstalten vil kunne blive inddraget til det.

– Vi vil gerne være med til at skabe et moderne samlingssted for børnefamilier og tilflyttere, for det mangler byen i dag.

Men der skal også være et sted til de unge, siger han til forsamlingen, da han tager ordet i et par minutter.

– Til byens unge – dem mellem 9 og 12 – der er tankerne, at de kan få Badeanstalten som deres sted. Her skal de kunne mødes og ’chille ud’, har jeg hørt målgruppen sige, siger Ronald Kofoed-Rasmussen til byens borgere, der smiler af det nye udtryk.


Formand for Aakirkeby Borgerforening, Ronald Kofoed-Rasmussen, mener at et medborgerhus i byen kunne involvere flere borgere. Foto: Jens-Erik Larsen