Minister i tænkeboks: Nyt møde på vej om færgeevaluering

Minister i tænkeboks: Nyt møde på vej om færgeevaluering
Transportministeriet oplyser, at der i første omgang ikke er taget nogen beslutning om en fremrykning af evalueringen af færgebetjeningen af Bornholm. Foto: Berit Hvassum
FÆRGESEJLADS | BORNHOLM | 7. SEP 2021 • 12:19
FÆRGESEJLADS | BORNHOLM
7. SEP 2021 • 12:19

Der er ikke taget en beslutning, om evalueringen af Bornholmslinjens besejling af Bornholm skal fremrykkes eller ej. Det oplyser transportministeriet til Bornholms Tidende. Tirsdag morgen var der møde i forligskredsen bag færgebetjeningen af Bornholm, hvor en eventuel fremrykning af evalueringen blev diskuteret.

Transportminister Benny Engelbrecht var med til mødet, hvor der i første omgang ikke blev taget nogle beslutninger, men ministeriet fortæller, at der vil falde en afgørelse inden for et par uger. Ønsket om en fremrykning af evalueringen kommer i forlængelse af fyldte færger – både dem med gods og passagerer. Det problem skal evalueres, og den skal efter den nuværende aftale finde sted i 2023. Det er ønsket fremrykket af flere partier i forligskredsen.

Transportministeriet oplyser, at inden beslutningen skal tages om et par uger, vil transportministeren Benny Engelbrecht drøfte det yderligere med forligskredsen. Først herefter vil ministeren tage stilling til, om evalueringen skal fremrykkes eller ej.