Menighed af flygtninge vil skabe nyt liv i missionshus

Menighed af flygtninge vil skabe nyt liv i missionshus
Immanuel Chin Church, som hører ind under den danske baptistkirke, overtager missionshuset Salem i Nyker. Foto: Jens-Erik Larsen
KIRKE | NYKER | ABONNENT | 25. OKT 2021 • 17:30
Holger Larsen
Journalist
KIRKE | NYKER | ABONNENT
25. OKT 2021 • 17:30

Burmesisk menighed overtager Indre Missions tidligere missionshus i Nyker.

Indre Mission har i 125 år haft missionshus i Salem i Nyker Hovedgade. Nu er huset solgt, men der vil fortsat være religiøse aktiviteter på stedet, idet huset overtages af en menighed af flygtninge fra Burma (Myanmar) i Sydøstasien.

Ngun Chin fra menigheden har skrevet et længere opslag på Nyker-siden på Facebook for at informere byens borgere om, hvad der sker.

Menigheden Immanuel Chin Church hører ind under den danske baptistkirke. Men da det danske sprog især for menighedens ældre giver nogle udfordringer, vil man gerne holde gudstjenester på den burmesiske dialekt chin, forklarer Ngun Chin i opslaget. Man vil ind imellem også have danske gudstjenester.

Ngun Chin fortæller, at der er cirka 300 burmesiske flygtninge på Bornholm. Cirka 80 af dem er med i menigheden:

– Vi er rigtig glade og lykkelig for at bo på Bornholm, og vi føler os trygge her, skriver Ngun Chin, der understreger, at burmeserne er flittige og rolige mennesker, som ikke ude på at skabe nogen problemer. Men at sproget kan give problemer.

Inviterer nykerboerne ind

Ngun Chin beder om lov til, at menigheden kan blive en del af Nyker og undskylder på forhånd for, at der kan blive lidt trafik og lidt støj i forbindelse med arrangementer. Hun inviterer nykerboerne til at kigge ind i kirken, som man overtager den 6. november.

Ngun Chin fortæller, at chin-menigheden blandt andet fejrer højtider som jul, nytår og pinse.

– Vi glæder os meget til at starte vores nye kirke, og vi glæde også meget til at blive en del af jer, skriver Ngun Chin i opslaget.

Flere nykerboer har reageret positivt på opslaget, byder menigheden velkommen til Nyker og glæder sig over, at der igen kommer liv i huset i Nyker Hovedgade.

Indre Mission besluttede at sælge Salem, fordi de to Indre Missionsforeninger i Nyker og Klemensker har slået sig sammen til én forening, som fremover holder til i missionshuset i Klemensker.