Melsted strand bliver snart sig selv igen

Melsted strand bliver snart sig selv igen
Sådan så det ud, da arbejdet var i sin spæde start, og jernpladerne stadig lå der. Foto: Jens-Erik Larsen
BYUDVIKLING | MELSTED | ABONNENT | 27. JUL 2021 • 13:09
BYUDVIKLING | MELSTED | ABONNENT
27. JUL 2021 • 13:09

På Melsted strand ryddes der nu op efter flere måneders arbejde med den nye badebro. Tirsdag bliver alle jernpladerne fjernet. Pladerne har ligget fra stranden og op til Melstedvej. Det er plader, der fungerer som vej for de store maskiner, der skal ned og arbejde på stranden. Blandt andet har der stået en 45 ton tung gravemaskine på Melsted strand i forbindelse med arbejdet på den nye badebro. Jernpladerne hjælper med at skåne underlaget, da de fordeler trykket fra maskinernes vægt. Men nu bliver de altså fjernet, da arbejdet med broen er helt færdigt.

Det fortæller Jesper Nielsen, der er byggeleder på projektet for entreprenørfirmaet Jens Møller A/S fra Gudhjem.

– Vi er sådan set færdige nu med arbejdet. Så der skal bare ryddes op nu, og vi er lige nu i gang med at fjerne jernpladerne, siger Jesper Nielsen

Arbejdet med broen har stået på siden start maj, og nu ser det ud til, at Melsted strand i nær fremtid vil ligne sig selv igen. Arbejdet med broen har blandt andet krævet, at der blev lagt store sten ud i vandet. Det gjorde man, så den store gravemaskine ikke sank i, når den skulle arbejde med broens fundamenter.

– Stenene fjernede vi lige efter, at arbejdet med fundamenterne var færdigt. Så det er allerede gjort, siger Jesper Nielsen.

En opgravet klit

I arbejdet med badebroen har man været nødsaget til at grave i klitterne ved badestranden, fordi de store maskiner ellers ikke ville kunne køre helt ned til badebroen. Lige nu er der derfor et stort hul i klitten ned til vandet. Men det bliver også ordnet.

Inden arbejdet med badebroen helt gik igang, og inden klitten blev ødelagt, tog Jesper Nielsen og hans kolleger billeder af klitten. Der er meget stringente regler, når det kommer til landskabsændrende indgreb i klitter og ved stranden. Derfor blev det påbudt, at klitten skal rekonstrueres, som den så ud.

Tiden er nu til, at de skal have billederne frem, der viser hvordan klitten så ud, inden de gik i gang med arbejdet. Men på grund af sommerferie er det ikke sikkert, at klitten bliver rekonstrueret lige med det samme.

– Der er ferielukket i firmaet. Derfor kan jeg ikke garantere, at det bliver gjort i denne uge. Men måske vi har tid i denne uge. Hvis ikke det bliver gjort nu, så bliver det gjort i uge 32, fortæller Jesper Nielsen.


Sådan ser broen ud nu, hvor den er helt færdig. Foto: Jacob Jepsen