Medier: Nedlukning af hele landet på vej – Winni skal mødes med sundhedsminister klokken 14

Medier: Nedlukning af hele landet på vej – Winni skal mødes med sundhedsminister klokken 14
Borgmester Winni Grosbøll bekræfter, at hun skal deltage i et møde med sundhedsministeren i eftermiddag. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
| 15. DEC 2020 • 12:48
Af:
jakob-noermark

15. DEC 2020 • 12:48
Borgmester Winni Grosbøll bekræfter, at hun er indkaldt til et møde med sundhedsminister Magnus Heunicke (S) i eftermiddag. Om mødet skal bruges til at informere borgmestrene om en forestående nedlukning af mange samfundsfunktioner, er ifølge borgmesteren uvist.

– Jeg ved ikke, hvad der er på vej, men det er korrekt, at jeg er indkaldt til klokken 14, skriver hun i en sms til Bornholms Tidende.

Ifølge TV2 Nyhederne og BT vil borgmestrene blive informeret om, at den delvise nedlukning vil blive udvidet til samtlige landets kommuner.

Også borgmestrene i flere fynske kommuner, der ikke er omfattet af de skærpede restriktioner, som gælder i 69 af landets kommuner, skal deltage i et møde klokken 14, skriver fyens.dk.

Siden de skærpede restriktioner i sidste uge blev pålagt yderligere 31 kommuner, har smitteniveauet på Bornholm ikke været faldende, men snarere ret stabilt. Inden for de seneste syv døgn er 50 bornholmere bekræftet smittet med covid-19 – og incidenstallet ligger nu på 126,8.
Delvis nedlukning

En delvis nedlukning vil medføre, at elever fra 5. klasse og opefter samt studerende på gymnasier, erhvervsuddannelser og videregående uddannelse skal undervises hjemmefra.

Biografer, teatre og andre indendørs kulturinstitutioner lukkes ned. Det samme gælder idrætshaller, fitnesscentre og lignende, og foreninger skal aflyse alle aktiviteter.

Man kan ikke gå på restauranter og barer, men de må godt sælge mad ud af huset.