Medbring dine brugte briller på valgdagen

NOTITS | 25. MAJ 2022 • 16:05
NOTITS
25. MAJ 2022 • 16:05

Når der tirsdag den 1. juni stemmes om, hvorvidt forsvarsforbeholdet skal afskaffes i Danmark, så vil man ved valgstederne igen finde indsamlingskurve, fra Lions Club Bornholm, til kasserede briller.

Lions Club er en verdensomspændende humanitær organisation, som yder hjælp og bistand, hvis der opstår situationer, hvor der er brug for hjælp. Al hjælp og bistand formidles gennem de 45.000 lokale lionsklubber, der findes verden over.

Og det er ikke første gang, at man forsøger at indsamle brugte briller til mennesker rundt om i verden, der har svært brug for dem. Ved seneste kommunalvalg indsamlede man således på landsplan over 12.000 brugte briller, hvor cirka 800 af dem kom fra Bornholm, hvilket ifølge pressemeddelelsen fra Lions Club er et meget flot resultat.

Man håber på igen at kunne indsamle mange brugte briller, fordi der aktuelt er et meget stort behov for dem.

– Krigen i Ukraine har medført, at rigtig mange familier har fået ødelagt deres hjem og deres indbo. Ofte har de måtte flygte uden at have fået deres private egendele med sig, blandt andet deres briller, skriver Lions Club i pressemeddelelsen.

Det er dog ikke kun i Ukraine, at der er behov for briller, og Lions Club er repræsenteret i mere end 190 lande, hvor naturkatastrofer og andre krige også efterlader mange mennesker uden deres private egendele.

Derfor opfordrer de til, at tage dem med, hvis man alligevel har et par gamle briller liggende derhjemme, fordi de kan gøre en stor forskel for mennesker, der står i en svær situation.