Massør efter melding om genåbning: 'Min telefon har været rødglødende'

Massør efter melding om genåbning: 'Min telefon har været rødglødende'
Søren Peter Jensen. Arkivfoto: Allan Rieck
| ABONNENT | 25. FEB 2021 • 13:41
Julia Aka Wille
Journalist
| ABONNENT
25. FEB 2021 • 13:41

GENÅBNING

Bornholmere kan se frem til snart at blive klippet, tatoveret og masseret, når de liberale serviceerhverv kan genåbne på mandag. Siden meldingen om den udvidede genåbning på Bornholm kom tidligere på ugen, har telefonen og indbakken hos privatvirksomheden Æstetik og Velvære, der blandt andet tilbyder massage, været rødglødende. Det fortæller ejer Søren Peter Jensen, der tydeligt kan mærke, at der efter måneders nedlukning er en ekstra efterspørgsel på massage og personlig velvære. Han fortæller, at både gamle og nye kunder ringer ind for at bestille en tid.

– Jeg har flere faste klienter, der bruger massagen som en måde at holde sig sund på, både psykisk og fysisk. Det har derfor været hårdt, at vi har været lukket ned, da det, vi yder i klinikken, jo også er sundhed. Det er både faste og nye kunder, der ringer ind for at booke en tid, siger han.

Klinikken har været lukket siden slutningen af december, og Søren Peter Jensen glæder sig til at kunne byde kunder velkommen i butikken fra på mandag.

– Det har været hårdt ikke at kunne gøre det, som jeg føler er mit kald, og at jeg ikke har kunnet bidrage til samfundet og hjælpe andre mennesker, fortæller han.

Ventetiden er blevet brugt på at ordne butikken, så den er klar til kunder.

– Udover at rydde op i klinikken har jeg brugt tid på mig selv og lavet noget god og sund mad for at bevare roen. Jeg tror, at nedlukningen har været hård for mange, så det har været vigtigt at finde ro i mig selv, fortæller Søren Peter Jensen.

Klinikken i Rønne er ikke underlagt en hjælpepakke, og det blev allerede undersøgt sidste år under første nedlukning.

– Vi er så nye og små, at vi ikke er en del af en hjælpepakke. Det har selvfølgelig været hårdt, men jeg er heldigvis i den situation, at vi ikke er 100 procent afhængige af klinikken. Så vi har godt kunnet klare det, men det har da helt sikkert kunnet mærkes, at vi har været lukket, fortæller han.

Fremvisning af test bekymrer

I Æstestik og Velvære vil de gøre sit for at overholde de anbefalinger, som myndighederne har sat for genåbningen af de liberale serviceerhverv. Klinikken vil blive gjort ren efter hver kunde, samt brug af visir og god afstand vil fortsætte – også selv om det sidstnævnte kan være svært, når man er en massageklinik. Det, der bekymrer Søren Peter Jensen, er behovet for fremvisning af en negativ coronatest.

– Jeg synes, at det er meget ubehageligt at blive sat i den situation, at jeg skal kræve at se mine kunders private sundhedsprofil. Jeg forstår kravet for fremvisning af testen, men jeg stoler på, at når mine kunder kommer i klinikken, så har de styr på det, siger han, selv om han selv er i covid-19 risikogruppe.

– Selv om jeg selv befinder mig i en risikogruppe, så er det vigtigt, at livet ikke går i stå. Det skal gå videre, for corona har store konsekvenser for både økonomien og folkesundheden. Det er bestemt det værd at åbne for klinikken, og jeg glæder mig til at kunne hjælpe kunder igen, afslutter han.

Æstestik og Velvære en privatejet virksomhed i Rønne, der tilbyder massage, salg af blomster og galleri.

 


Genåbning af liberale serviceerhverv på Bornholm

Indsatsgruppen, herunder sundhedsmyndighederne, har indstillet, at der – ud over den nationale og den delvise genåbning i Nordjylland og Vestjylland – på Bornholm foretages genåbning liberale serviceerhverv som tatovør-, piercing-, spa-, kropspleje-, skønheds- og massageklinikker, frisører, solarier og køreskoler.

Der stilles dog et krav om fremvisning af negativ coronatest eller gennemført vaccinationsforløb for de kunder, der booker en tid hos de serviceerhverv.

Kilde: sum.dk