Mændene bag Bornholms Petanquehal: 'Vi bør være stolte af vores fonde'
Tonny Jensen (tv) og Arne Mikkelsen siger, at de lokale fonde er afgørende for, at selv små foreninger kan lykkes med større initiativer – som for eksempel petanquehallen. Foto: Berit Hvassum

5. JAN 2021 • 07:18 • AF HOLGER-LARSEN • GRATIS

Mændene bag Bornholms Petanquehal: 'Vi bør være stolte af vores fonde'

FONDE

Den røde hane, som siden 1949 har indgået i Bornholms Brands logo, sidder oppe over navneskiltet "Bornholms Petanquehal". Det er der en god grund til. For brugerne af petanquehallen er glade for de tilskud, som har gjort det muligt at bygge hallen, og en af de store bidragydere er netop det lokale forsikringsselskab.

– De bornholmske fonde fortjener stor ros. De gør det muligt for en klub som vores med forholdsvis få medlemmer at bygge en hal som denne.

Arne Mikkelsen, formand for Viking Petanque, står sammen med Tonny Jensen, formand for petanquehallens bestyrelse, i den nybyggede petanquehal i Højvangen i Rønne. Hallen står i øjeblikket gabende tom. Efter opstramningerne af coronarestriktionerne i december har petanquespillerne ikke kunnet benytte hallen. Men det overskygger ikke glæden over hallen.

Den samlede regning for byggeriet lyder på 578.000 kroner.

– Jeg tror, den står klubben i 5.000 kroner. Resten er betalt af fonde, og heraf er trefjerdedele finansieret af lokale fonde, siger Arne Mikkelsen.


Det er unikt

Det er arbejdet med etableringen af petanquehallen, som for alvor har åbnet petanqueformandens øjne for de muligheder, som blandt andet det bornholmsk idræts- og fritidsliv har for at opnå støtte til nye tiltag.

– Når jeg taler med idrætsledere andre steder i landet, bliver de misundelige. De har ikke de samme muligheder for at få støtte fra lokale fonde, men må søge de store, landsdækkende fonde. Det er imponerende, at det kan lade sig gøre på Bornholm, og vi skal være meget glade for de unikke muligheder, vi har, siger Arne Mikkelsen.

Petanquehallen er en selvejende institution, etableret af Viking Petanque, Klemensker Petanque og Poulsker Petanque. Den er etableret med tilskud fra Sparekassen Bornholms Fond, Bornholms Brand, Larsen Legatet, Velux fonden og DIF og DGI’s Foreningspulje. Bornholms Regionskommune har også spædet til.

Alle petanqueklubber på Bornholm får mulighed for at benytte hallen. Det vil de kunne gøre for en ganske lille betaling, fordi det er lykkedes hallen at sælge en række sponsorskilte, som er kommet op i hallen. Sponsorindtægterne går til vedligeholdelse af hallen, oplyser Tonny Jensen.

Bornholms Tidende
Nørregade 11-19
DK-3700 Rønne
CVR Nr: 35244115

Tlf.: 5690 3000
E-mail: Redaktionen

Chefredaktion
Øjvind Hesselager (chefredaktør)
oh@bornholmstidende.dk

Direktion
Kim Eland (adm. direktør)

Webmaster: Webmaster

Kontakt
Kontakt os
Abonnementsbetingelser
Cookie og privatlivspolitikHotline
Har du et tip eller hastende
redaktionelle henvendelser uden
for kontortid er du velkommen til at bruge linket her:Tip avisen.

© Copyright 2021 Bornholms Tidende.