Lufthavnen laver ny landingsplads – til insekter
Blomsterstribe ved Bornholms Lufthavn, hvor der snart kommer endnu flere vilde blomster. Foto: Klaus H Petersen, Bornholms Landbrug

29. MAR 2021 • 21:06 • AF HOLGER LARSEN • GRATIS

Lufthavnen laver ny landingsplads – til insekter

NATUR

Bornholms Lufthavn har igennem flere år samarbejdet med Bornholm Blomstrer og anlagt blomsterstriber ved lufthavnens parkeringsplads. I påsken skal der sås endnu flere blomster, fordi man i lufthavnen har valgt at udlægge et langt større areal med vilde blomster.

Formålet er at skabe bedre vilkår for alle de pollensøgende insekter, såsom bier, sommerfugle og svirreflue, oplyser lufthavnen i en pressemeddelelse.

– Vi har længe haft tanker om flere blomster på vores arealer. Vi skal jo alle gøre, hvad vi kan for at give gode vilkår for vores bier og insekter og skabe større diversitet i naturen. I lufthavnen er vi lidt begrænset af, at vi ikke må have for mange insekter tæt på landingsbanen, da det tiltrækker fugle, og fugle og fly er ikke nogen god kombination. Så nu starter vi på de grønne arealer foran lufthavnen, og så ser vi, om det ikke også er sikkert stille og roligt at udvide området, siger lufthavnschef Christina Dideriksen i pressemeddelelsen.

Det er godt for insekterne, og det er godt for øjnene, og så er alle velkomne til at tage en buket med hjem.

Perfekt område

Hos Bornholms Landbrug & Fødevarer glæder projektleder Klaus H. Petersen sig over tiltaget:

– Området ved Bornholms Lufthavn er helt perfekt til udsåning af vilde blomster, da jorden er meget sandmuldet og let bliver tør og varm. Det giver gode muligheder for både vilde blomster og vilde bier. Det er vigtigt, at nogen tør gå forrest og gøre en forskel. Landbruget og biavlerforeningen har med projektet Bivenlig i flere år opfordret private og landmænd til at så blomster for at styrke fødegrundlaget for både honningbier og de vilde bier.

Bornholms Landbrug & Fødevarer har med projektet Bornholm Blomstrer i samarbejde med en række aktører samlet de lokale kræfter, nationale og internationale firmaer, private og ikke mindst de bornholmske landmænd om at få Bornholm til at blomstre.

Klaus H. Petersen glæder sig over, at der igen i 2021 er en stor opbakning til kampagnen Bornholm Blomstrer, hvor flere end 25 lodsejere, både landmænd og private, fordelt over hele Bornholm ønsker at udlægge jord til flerårige blomstermarker.

 


28

Blandingen som skal udsås i Bornholms Lufthavn i påsken, består af 28 vilde danske blomster.

Det er blandt andet blåhat, cikorie, alm. røllike, slangehoved, kornblomst og kornvalmue.

Alle interesserede er velkomne til at kigge forbi, oplyses det i pressemeddelelsen.
Bornholms Tidende
Nørregade 11-19
DK-3700 Rønne
CVR Nr: 35244115

Tlf.: 5690 3000
E-mail: Redaktionen

Chefredaktion
Nanna Krogh (konstitueret chefredaktør)
nk@bornholmstidende.dk

Direktion
Kim Eland (adm. direktør)

Webmaster: Webmaster

Kontakt
Kontakt os
Abonnementsbetingelser
Cookie og privatlivspolitikHotline
Har du et tip eller hastende
redaktionelle henvendelser uden
for kontortid er du velkommen til at bruge linket her:Tip avisen.

© Copyright 2021 Bornholms Tidende.