Lokal forening har svært ved at få armene ned

Lokal forening har svært ved at få armene ned
| ABONNENT | 13. MAJ 2021 • 11:04
| ABONNENT
13. MAJ 2021 • 11:04

ERHVERV

Den seneste årlige beretning hos LAG Bornholm er en lang succeshistorie. Christian Prip, der er formand, fortalte til foreningens generalforsamling begejstret om året der gik og om fremtiden for LAG Bornholm. Begejstringen er til trods for et år plaget af corona. Der er nemlig meget dårligt at sige om corona. Rigtig meget endda. Men LAG Bornholm vil se corona som en hjælpende hånd i deres stræben efter at fremme Bornholms landdistrikter og natur. Christian Prip fortæller, at deres årlige beretning er en positiv fortælling om flere jobs på Bornholm, der alle har det tilfælles, at de arbejder for en fælles vision om en grøn omstilling og en sund lokal natur. Både på land og i vand.

– Vi kan se, at interessen for livet på landet er steget. Folk er begyndt at rykke fra by til land. Ikke nok med at folk går flere ture i naturen, så flytter flere og flere også på landet. Det mærker vi også på Bornholm, og det er på sin vis en gave for en forening som os, der skal fremme den lokale udvikling, siger Christian Prip.

I deres årlige beretning kan LAG Bornholm blandt andet fortælle, at de siden 2015 har skabt 67 jobs på Bornholm. Det sker blandt andet ved at støtte projekter og iværksættere med midler og anden støtte.

– Vi har været heldige og dygtige til at spotte og støtte lokale projekter, der er levedygtige. Det er gode projektmagere og iværksættere, der bruger vores støtte på bedste vis, siger Christian Prip.

Plads til forbedring

Der er god grund til at juble hos LAG Bornholm, der tidligere på året fik forlænget deres program til 2022. Selvom de seneste fem år har været en tydelig succes, har de iværksat en evaluering af deres foregående arbejde fra 2015-2020.

– Jeg er meget glad for, at der kommer en evaluering. Vi må ikke hvile på laurbærbladene, og vi må ikke overse, hvis der er ting, vi kunne gøre bedre. Men det er svært ikke at være optimistisk, som det er gået for LAG Bornholm indtil videre, siger Christian Prip.

Evalueringen vil være klar i efteråret 2021 og den udføres af Center for Regional- og Turismeforskning, der er placeret i Nexø.


Fakta om LAG Bornholm

LAG Bornholm er en lokal forankret aktionsgruppe, der er udpeget af Ministeriet for By, Bolig og Landistrikter. LAG Bornholm modtager igennem ministeriet midler fra EU til at støtte lokale projekter og iværksættere. LAG Bornholm skal ved at uddele midler skabe økonomisk udvikling og attraktive levevilkår i landdistrikter og fiskeriområder (FLAG).