Lille lempelse: Man kan køre ud – men med omtanke

Lille lempelse: Man kan køre ud – men med omtanke
Foto: Jens-Erik Larsen
| 10. FEB 2021 • 09:08

10. FEB 2021 • 09:08

SNERYDNING

Det er lykkedes Vintertjenesten i løbet af natten og de tidlige morgentimer at rydde de såkaldte A-veje (det overordnede vejnet) i halvandet spor.

– Så de er farbare, siger Henrik Schou fra Bornholms Politis.

Han har den koordinerende rolle i forbindelse med, at det lokale operationsberedskab er etableret for at håndtere vejrsituationen med store mængder sne og fygning i disse dage.

– B-nettet (primære kommuneveje, red.) er også blevet gennemkørt af sneplove, men kan stadig nogle steder være lidt svært fremkommelige, men vi mener godt, at man kan køre på både A- og B-veje. Derfor lemper vi også en smule på vores anbefaling i forhold til udkørsel. Det gør vi på den måde, at gerne ser, at folk indtager en kritisk holdning til, hvorvidt de skal køre ud – men vi mener altså, at det godt kan lade sig gøre nu. Vælger folk at køre ud, skal de dog være klar på, at de kan risikere at køre fast.

Og det skal ses i forhold til, at I tirsdag fuldstændig frarådede udkørsel?

– Lige præcis. Men de små veje, C-vejene (sekundære kommuneveje, red.) skal man holde sig langt væk fra, der har sneplovene slet ikke været.

Når I tør lempe en smule, skyldes det så også, at der ikke er så meget vind i dag?

– Ja, det fyger ikke så meget. Og Vintertjenesten fortæller, at når sneplovene rydder en vej, så fortsætter den med at være farbar, fordi det ikke fyger til med det samme som det gjorde tirsdag. Så sneplovene kan bedre følge med i dag, siger Henrik Schou.

Han oplyser dog, at der aktuelt sidder to biler og afventer at bliver trukket fri. 

 

Vejnettet

Vintertjenestens kort. Grønne veje: Klasse A, røde veje: Klasse B, blå veje: Klasse C, gule veje: Klasse D