Leder: Hvorfor skal koncerndirektøren ofres?

Leder: Hvorfor skal koncerndirektøren ofres?
Koncerndirektør Claus Steensgaard Jensen. Foto: Berit Hvassum
| ABONNENT | 6. JAN 2021 • 10:42
Af:
oejvind-hesselager
| ABONNENT
6. JAN 2021 • 10:42
LEDER

Set udefra er det en dybt bekymrende proces, der kører lige nu i Bornholms Regionskommune. En højt placeret embedsmand – koncerndirektør Claus Steensgaard Jensen – er meget tæt på at være en færdig mand på posten.

Økonomi-, erhvervs- og planudvalgets medlemmer har på baggrund af en indstilling fra kommunaldirektør Johannes Nilsson indledt en afskedigelsessag mod koncerndirektøren, der derfor er fritaget for tjeneste.

Alt tyder dermed på, at kommunalbestyrelsen sidst i januar vil blåstemple fyringen.

Den eneste forklaring, der er givet til offentligheden, er, at kommunen ønsker en anden profil til ledelsen af kommunen fremadrettet.

Bornholms Tidende forsøgte mandag at vride en lidt bedre forklaring ud af den nytiltrådte borgmester Thomas Thors (S), der med ufattelig uheldig timing har overtaget en sag, der har sit tydelige udspring under fratrådte Winni Grosbølls (S) ledelse.

 
Det kan blive dyrt,
at skille sig af med koncerndirektøren.
Ikke kun i kroner og ører.
Også i image

 

Og mens Winni Grosbøll med imponerende heldig timing lige præcis undgår, at den besynderlige sag klæber direkte til hende, kommer den helt sikkert til at påvirke indtrykket af Thomas Thors, der er Socialdemokratiets spidskandidat til kommunalvalget til november.

Og foreløbig er han sluppet så uheldigt af sted med håndteringen, at hele sagen burde køre forfra.

Selvom afskedigelsessagen blev sat i gang, før koncerndirektøren lettede på låget og slap oplysninger ud, som kommunen har ønsket at holde hemmelige for offentligheden, så er det helt umuligt ikke at koble de to forløb sammen.

Enhver må få den tanke, at Claus Steensgaard Jensen ønskes afskediget, fordi han er i opposition til nogle af de dispositioner, kommunens direktion har truffet i den såkaldte Snorrebakkesag.

Den sag handler kort sagt om, at kommunen ønskede at samle dele af administrationen på Snorrebakken. I det forløb blev der skruet gevaldigt ned for den budgetterede pris.

Og de oplysninger, Claus Steensgaard Jensen har valgt at fremlægge som en reaktion på den varslede fyring, viser, at direktionen åbenbart spillede en større rolle i det forløb, end vi hidtil har fået forklaret.

Dermed er vi lige nu i en situation, hvor den logiske slutning er, at kræfter omkring direktionen har ønsket at kunne præsentere et lavere byggebudget for kommunalbestyrelsen, men omvendt ikke har ønsket selv at tage ansvaret for regnestykket.

For at sige det lige ud: Hele sagen ... stinker. Og Thomas Thors har ikke gjort det bedre med sin forklaring om, at afskedigelsen simpelthen er nødvendig.

Thomas Thors må kigge indad. Kan han leve med, at hans embedsperiode skal huskes for en så klodset håndtering foran en måbende kommunalbestyrelse? Og har nogen omkring borgmesteren tænkt den tanke, at bornholmske vælgere tager denne sag med i stemmelokalet?

Lige nu fremstår Claus Steensgaard Jensen som sagen uskyldige offer – og offentlighedens helt. Det kan blive dyrt, at skille sig af med koncerndirektøren. Ikke kun i kroner og ører. Også i image.

Tænk dig godt om Thors!