Leder: Et unikt folkemøde
Folkemødet 2021 er skudt i gang. Foto: Berit Hvassum

| GRATIS
17. JUN 2021 • 09:46
Af: Jakob Marschner

Leder: Et unikt folkemøde

LEDER

Så kom den dag, som så mange så længe har glædet sig til. Folkemødet er tilbage efter et år i dvale, Allinge er igen klædt i folkemøde-farver, folk af alle slags støder til fra nær og fjern. Velkommen til de af vores gæster, der måtte læse disse linjer. Velkommen til Bornholm, vi har længe set frem til at kunne tage imod jer.

Samtidig mærker man en spænding. Det bliver et anderledes folkemøde: Mindre i størrelse, for første gang med en smule entré, med testkrav og publikums-loft. Og ikke mindst: Hvor alles mulighed for at vandre frit omkring mellem store mænd og kvinder er en meget vigtig del af Folkemødets DNA, en hyldest til det åbne danske samfund, er Cirkuspladsen og nærmeste omegn i år lukket land på de tider af dagen, som man ikke har billet til.

 

Folkemødet er tilbage efter et år i dvale, Allinge er igen klædt i folkemødefarver, folk af alle slags støder til fra nær og fjern.

 

Bliver det mest, som vi kender, eller vil det her folkemøde altid stå tilbage som det specielle, det anderledes, måske endda det, som vi allerhelst bare vil glemme? Det ved vi om et par dage. Måske vil et samlet, fælles indtryk stå tilbage. Og måske vil netop det her folkemøde blive præcis det ene, som folk bagefter vil betragte vidt forskelligt.

Selv hvis det skulle ske, vil det være i tråd med, hvad Folkemødet er: Det spraglede, brogede og "mangfoldige", som man i de her år er begyndt at sige meget, selvom ordet faktisk egentlig betyder noget andet. "Mangfoldig" stammer fra agerbrug, sigter til at bære mange fold og betyder som sådan "rigt givende", selvom "mangfoldig" i nyere tid er blevet gjort lig med "forskelligartet", som mange fejlagtigt tror er det samme som mangfoldig. Man mener "forskelligartet", men siger "mangfoldig", bare for lige at få den sag på plads.

Hvad man allerede nu kan sige er, at der har været knoklet for det her folkemøde. Under svære forhold, uden længe at vide om det over hovedet kunne blive til noget, er holdet bag Folkemødet trådt meget markant i karakter. Der er blevet tænkt meget kreativt, og ideen med at lade en del af Folkemødet blive virtuelt og live-streame mange debatter rundt i landet kunne sagtens tænkes at være kommet for at blive. I så fald vel som supplement fra næste år, hvor alle håber, at Folkemødet vil være tilbage, som det var før corona.

Indtil videre er årets folkemøde en succes allerede af den grund, at det kom. Det blev til noget i et år, hvor andre festivaler igen faldt på stribe. Nu handler det om, at det bliver så genkendeligt som muligt. Succeskriteriet er lavere i år, det behøver ikke at overgå sig selv for at lykkes. Missionen er at komme igennem med skindet på næsen både økonomisk og i forhold til Folkemødets image. Kan man beskytte begge dele, vil dette folkemøde have været en succes.

Heldigvis er der mange at trække på her. Mange af dette års gæster vil være her, fordi de er de virkelige entusiaster. For hånden på hjertet bliver det jo et reduceret folkemøde, og kommer man til sådan et, er det fordi man elsker Folkemødet mere end almindeligt er. Den ånd og den gejst er mere end noget andet det, der skal bære årets ualmindelige folkemøde hjem.Rubrikannoncer

Med flere tusinde besøgende hver dag, vil din rubrikannonce her være et godt sted at få dit budskab ud.


Indryk rubrikannonce

Flere nyheder