Landsretten skærper dom i våbensag mod far og søn
Arkivfoto: Berit Hvassum

4. MAJ 2021 • 15:19 • AF TORBEN ØSTERGAARD MØLLER • GRATIS

Landsretten skærper dom i våbensag mod far og søn

I RETTEN

Østre Landsret har tirsdag eftermiddag i Retten på Bornholm på Store Torv i Rønne skærpet dommen i en våbensag, hvor en far og en søn i november sidste år i byretten blev kendt skyldige i overtrædelse af Straffelovens paragraf 192a, som omhandler besiddelse og transport af våben. Der var tale om våben, som tilhører Bornholms Forsvarsmuseum.

I byretten blev det da 64-årige bestyrelsesmedlem i støtteforeningen bag Bornholms Forsvarsmuseum idømt to år og seks måneders fængsel, hvoraf de to år dog blev gjort betingede – hvorfor de ikke skal afsones, såfremt han ikke begår lovovertrædelser inden for en toårs prøvetid – mens hans søn, den da 31-årige Mads Kristian Figa Madsen, blev idømt tre års fængsel.

De tre landsretsdommere Britta Moll Bown, Joachim Kromann og Tine Bransholm Ginnerup kom tirsdag frem til stort set samme resultat ud fra mange af de samme overvejelser, som der havde været ved den første dom, forklarede sidstnævnte tirsdag eftermiddag i retten.

Eneste forskel blev en skærpelse i forhold til sønnen, som landsretten tildelte yderligere to måneders fængsel, altså i alt tre år og to måneder.

Sønnen blev i byretten og nu også landsretten frikendt i en tiltale for tyveri fra Forsvarsmuseet.

Nægtede

Da sagen var for Retten på Bornholm i november, nægtede både far og søn sig skyldige i politiets tiltaler. Byretten fandt – ligesom nu landsretten – det dog bevist, at sønnen på et tidspunkt i en periode på næsten 27 måneder fra den 31. juli 2017 og frem til den 27. oktober 2019 havde været i besiddelse af og transporteret den førnævnte MP40 maskinpistol under særligt skærpende omstændigheder.

Tilsvarende blev faderen idømt to år og seks måneders fængsel efter den samme paragraf i Straffeloven, fordi han den 24. og 25. juni i år havde transporteret maskinpistolen fra en adresse i Rønne via sit hjem andetsteds på Bornholm til Bornholms Forsvarsmuseum i Rønne, hvor han afleverede maskinpistolen til den daværende museumsleder.

Både far og søn ankede i november øjeblikkeligt deres respektive domme i byretten til Landsretten med påstand om frifindelse eller strafnedsættelse.

I november kommenterede faren dommen blandt andet således over for Bornholms Tidende:

– Jeg er dybt indigneret, og min retsfølelse har fået et alvorligt slag. Jeg føler mig retsløs i en retsstat, og det er dybt bekymrende, at vi har et retssystem, hvor jeg kan blive dømt, og hvor folk, som er væsentlig svagere end jeg er, kan blive mast.
Cykelsatsning bærer frugt
12. MAJ 2021 • 12:25

Cykelsatsning bærer frugt

Bornholmslinjen udsætter Sassnitz-sejlads
12. MAJ 2021 • 11:57 • GRATIS

Bornholmslinjen udsætter Sassnitz-sejlads

Bornholms Tidende
Nørregade 11-19
DK-3700 Rønne
CVR Nr: 35244115

Tlf.: 5690 3000
E-mail: Redaktionen

Chefredaktion
Nanna Krogh (konstitueret chefredaktør)
nk@bornholmstidende.dk

Direktion
Kim Eland (adm. direktør)

Webmaster: Webmaster

Kontakt
Kontakt os
Abonnementsbetingelser
Cookie og privatlivspolitikHotline
Har du et tip eller hastende
redaktionelle henvendelser uden
for kontortid er du velkommen til at bruge linket her:Tip avisen.

© Copyright 2021 Bornholms Tidende.