Lægeklinik lukket for fysisk fremmøde på grund af corona
En af klinikkerne i Rønne Lægehus er lukket for fysisk fremmøde, fordi en medarbejder er testet positiv for corona. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen

12. NOV 2020 • 11:02
Af: henrik-nielsen

Lægeklinik lukket for fysisk fremmøde på grund af corona

SUNDHED

Der er lukket for fysisk fremmøde på klinikken Høi, Hundrup, Jensen og Møller i Rønne Lægehus, fordi der er konstateret coronasmitte blandt de ansatte. Det fortæller læge Herwig Jensen.

– Der er lukket for fysisk fremmøde, og vi tager det hele pr. telefon og henviser til nabolægen, hvis der er noget akut, siger han.

Klinikken følger alle regler for smitteopsporing. Det betyder, at Styrelsen for Patientsikkerhed har fået besked, og derigennem bør man have fået besked, hvis man kan have været i kontakt med den smittede medarbejder.

Hvor længe der er lukket for fysisk fremmøde, kan Herwig Jensen ikke sige endnu, men klinikken åbner tidligst igen i næste uge.

– Vi skal i hvert fald være testet negative efter så og så lang tid, og har man været testet positiv, skal man gå endnu længere, før man må komme. Det er først 48 timer efter sidste symptom, man må komme igen. Vi følger alle de der regler, så hvis dem, der er på arbejde nu, ikke har noget i næste uge, så åbner vi fuldstændigt igen. Men det ved vi jo først, når den tid er gået, siger han.

Har man været i nær kontakt med en smittet, skal man ifølge anbefalingerne lade sig test efter fire dage. Er den test negativ, skal man lade sig teste igen to dage senere. Hvis den også er negativ, kan man vende tilbage på arbejde.

Bornholms Tidende havde modtaget et tip om, at hele lægehuset var lukket, men det drejer sig kun om en af klinikkerne, fortæller Herwig Jensen.

Flere nyheder